Putin: Silahlarımızın dünyada eşi benzeri yok

Rusya'nın askeri ve savunma alanında yaptığı yatırımlarla ilgili konuşan Putin, "Yeni nesil silahlarımız yabancı ülke üreticilerin çok önündedir" dedi

Fotoğraf: AA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Askeri-Sanayi Komisyonu toplantısında ülkesindeki savunma envanterine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rusya’nın silah yatırımına verdiği önemi anlatan Putin, “Rusya’nın askeri-sanayi kompleksinin gelişiminin en önemli unsurları usta işçiler, mühendisler ve konunun uzmanlarıdır. 30 ile 40 yaşları arasında olan yeteneklerini ortaya koyan, biriken tecrübelerini kullanan kişilerle kompleksin gelişimi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Putin konuşmasının devamında ülkesinin Rus sivil silah üretim şirketlerinin üretimlerini yüzde 50 oranında arttırdığına dikkat çekerken aynı zamanda bu şirketlerin gelişimi için devlet olarak desteklerinden bahsetti.

Rusya’nın yeni nesil silah üretimini överek iddialı açıklamalarda bulunan Putin, "Silahlarımızın bazı özellikleri bakımından dünyada eşi benzeri olmayan silahlardır. Yeni nesil silahlarımız yabancı ülke üreticilerin çok önündedir" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU