AYM üyesi Yıldırım'dan Bakan Soylu'ya 'bisikletli' yanıt

AYM'nin, "Şehirlerarası karayollarında gösteri ve yürüyüş düzenlenemez" hükmünü iptal etmesine tepki gösteren Bakan Soylu'ya, AYM üyesi Yıldırım'dan bisikletli yanıt geldi

Fotoğraf: AA

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) “Şehirlerarası karayollarında gösteri ve yürüyüş düzenlenemez” hükmünü iptal etmesini eleştiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, AYM üyesi Engin Yıldırım'dan cevap geldi.

Soylu'nun açıklamalarına sosyal medya hesabından yanıt veren Yıldırım, Anayasanın 138. maddesini hatırlattı.

Yıldırım paylaşımında şunları kaydetti:

Hâkimler, görevlerinde bağımsızdırlar; Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdanî kanaatlerine göre hüküm verirler. Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hâkimlere emir ve talimat veremez; genelge gönderemez; tavsiye ve telkinde bulunamaz

Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır; bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremez ve bunların yerine getirilmesini geciktiremez.

Yıldırım, açıklamasının ardından 1992 ve 2020 yıllarında bisiklete binerken çekilmiş iki fotoğrafını “Bisiklet maceram. 2020- 1992” notu ile paylaştı.

Ne olmuştu?

Bakan Soylu, dün Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde Toplumsal Olaylarda Müzakere Kursu Açılış Töreni'ne katılmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Anayasa Mahkemesi'nin "karayollarında toplantı ve gösteri düzenlenemez" kararını iptal etmesini eleştiren Soylu, AYM Başkanı Zühtü  Arslan için şunları söylemişti:

Anayasa Mahkemesi karar veriyor. FETÖ'cüler girsin, PKK'lılar girsin ne olacak. Anayasa Mahkemesi Başkanı'na buradan söylüyorum. Madem özgür bir ülkeyiz, ana caddelerde, sokaklarda özgürce yürüyüş hakkının ortadan kaldırılmasını onayladınız. Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım. Anayasa Mahkemesi Başkanı'na söylüyorum kendi arabamla tek başına gitmeye ben varım sen var mısın?

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU