“Tesla akıllı saat üretiyor” haberine Elon Musk’tan yanıt: Kesinlikle hayır, akıllı saat geçmişin teknolojisi

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, akıllı saat ürettiklerine dair haberleri yalanladı ve kurucusu olduğu çip teknolojisi şirketi Neuralink’in “geleceğin teknolojisi” olduğunu söyledi

Fotoğraf: AFP

Elektrikli otomobiller ve günen enerjisi çalışmaları üzerine haberler ve analizler yayınlayan ABD merkezli internet sitesi Clean Technica’nın Tesla’nın akıllı saat ürettiğine dair haberi, Tesla CEO’su Elon Musk tarafından yalanlandı. 

İnsan kafatasına takılacak çip teknolojisini geliştiren Neuralink şirketinin kurucusu da olan Elon Musk, Clean Technica’nın paylaştığı habere kendi Twitter hesabından yanıt vererek “Kesinlikle hayır. Akıllı saatler ve telefonlar geçmişin teknolojisi. Neuralink ise geleceğin” ifadelerini kullandı. 
 


Uzay araştırmaları şirketi Space X’in de CEO’luğunu yapan Elon Musk, geçtiğimiz günlerde kafatasına çip takılan domuzların hareketlerinin ekrana yansıtıldığı etkinlikte Neuralink’i ilk kez bir canlı üzerinde göstermişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Clean Technica’nın haberinde ise Çin merkezli teknoloji şirketi Huami’nin kurucu CEO’su Huang Wang’in bir blog yazısı paylaştığı, bu yazıda Tesla ile yürütülen ortak çalışma sonucu üretilen ürünün 15 Eylül’de tanıtılacağı belirtiliyordu. 

Habere göre üretilen saat ile Tesla araçlar da yönetilebilecekti. 


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU