Erdoğan: 2023’te faşist kafalara cevap verilecek

"Geçmişte aldıkları derslerden yetinmeyenlerin hedefinde 2023 var"

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir kesimin “gözünü 2023’e diktiğini” söylerken “Milletimiz 2023’te faşist kafalara cevap verecek” dedi.

Erdoğan, Tuzla’da yapılan yeni deniz sitemleri teslim töreninde yaptığı konuşmada "Türkiye savunma sanayisinde kararlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Savunma alanında güçlü ve bağımsız olamayan milletlerin istikballerine güvenle bakabilmeleri mümkün değildir. Savunma sanayi duraklamayı kaldırabilecek bir alan değildir. Daha ileriye gitmek, daha gelişmişini üretmek mecburiyetindeyiz” dedi.

“Geçmişte aldıkları derslerden yetinmeyenlerin hedefinde 2023 var. Milletimiz 2023’te hem içeride hem dışarıdaki faşist kafalara cevap verecek” diyen Erdoğan, savunma sistemlerinin önemine şu ifadelerle dikkati çekti:

Ülkemizin nüfuzundan ve gücünden rahatsız olanlar, Türkiye'yi eskisi gibi istikrarsızlık batağında mahkum edebilmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Dünyanın ilk 100 savunma sanayii listesinde 7 firma ile temsil edilmemiz bize güven veriyor. Hedefimiz, kritik hiçbir alanda dışarıdan ihtiyaç duymayacak bir savunma sanayi geliştirme ve üretim altyapısı inşa etmektir.

Türkiye’nin dünyada kendi savaş gemisini tasarlayabilen 10 ülkeden biri olduğunu söyleyen Erdoğan, "Kaybedecek tek bir anımızın olmadığı bilinciyle, çalışıyor, üretiyor, mücadele ediyoruz” diye konuştu.

Giresun açıklaması

Erdoğan, Karadeniz bölgesinde yaşanan sel felaketleri hakkında da “Allah ölenlerimize rahmet eylesin. Devlet olarak bütün tahribatı Allah’ın izniyle aşarız. Ben hemen İçişleri Bakanımı, Bekir Pakdemirli bakanımı bölgeye gönderdik. Bir an önce buradaki felaketi ortadan kaldırıp halkımızı yine mutlu günlerine döndürelim” diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU