İYİ Partili Sunat: 1,5 milyon öğrencinin internete erişimi olan cihazı yok

Uzaktan eğitim nedeniyle mağdur olan öğrencilerin bulunduğunu ifade eden İYİ Parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yanıtlaması için TBMM'ye soru önergesi sundu

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanı ve Ankara Milletvekili Şenol Sunat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yanıtlaması için Meclis'e soru önergesi sundu.  

"Evrensel Hizmet Fonu'nda toplanan 10 milyar lirayı aşkın katkı payı, mağdur öğrenciler için kullanılsın"

Öğrencilerin, Kovid-19 salgını nedeniyle uzaktan eğitim almak zorunda kalıdıklarını belirten ve 1 milyon öğrencinin internet erişiminin bulunmadığı için sorun yaşadığını öne süren Sunat, 2005 yılından bu yana Evrensel Hizmet Fonu'nda toplanan katkı paylarının 10 milyar lirayı aştığını ifade etti.

Sunat, bu paranın öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için kullanılması ve yeni eğitim-öğretim dönemi başlamadan tüm öğrencilerin internet erişimlerinin sağlanması gerektiğini savundu. 

Şenol Sunat, Bakan Karaismailoğlu'nun yanıtlaması için şu soruları yöneltti:

"1- Evrensel Hizmet Fonuna yıllar itibariyle aktarılan katkı payları ve fonda biriken toplam miktar ne kadardır?

2- Okullardaki internet altyapılarının kurulması ve geliştirilmesi amacıyla hangi projeler hayata geçirilmiştir, bu kapsamda fondan ne kadar harcama yapılmıştır?

3- 1 milyon mağdur öğrencimizin internete erişiminin sağlanması amacıyla hangi tedbirleri almayı düşünüyorsunuz?"

 

İYİ Parti Şenol Sunat Twitter senolsunat.jpg
Şenol Sunat / Twitter / @senolsunat

 

 

"İnternet erişimli cihazı olmayan 1,5 milyon öğrenci nasıl uzaktan eğitim alacak?"

İYİ Partili Şenol Sunat, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması için de soru önergesi sundu.

MEB tarafından yapılan bir araştırma sonucunda 1,5 milyon öğrencinin internet erişimi olan cihazının, 1 milyon öğrencinin ise internet erişiminin bulunmadığının kamuoyuyla paylaşıldığını belirten Sunat, Bakan Ziya Selçuk'a şu soruları yöneltti:

"1- İnternet erişimli cihazı olmayan 1,5 milyon öğrenci ile internet erişimi bulunmayan 1 milyon öğrenci nasıl uzaktan eğitim alacaktır?

2- Dünya Bankası tarafından onaylanan Türkiye'de Güvenli Okullaşma ve Uzaktan Eğitim Projesi için 160 milyon dolarlık kredi desteği öğrencilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla kullanılacak mıdır?

3- Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde bulunan Evrensel Hizmet Fonunda 10 milyar liranın üzerinde katkı payı biriktiği tahmin edilmektedir. Evrensel Hizmet gelirlerinden geçmiş önemlerde FATİH Projesi, Akıllı Sınıf Deniz Haberleşme Hizmeti, Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlara internet hizmeti götürülmesi, Kızılay'ın uydu haberleşme hizmetleri gibi birçok faaliyete fon aktarıldığı bilinmektedir. Öğrencilerimizin acil olarak çözülmesi gereken internet ve cihaz mağduriyetinin giderilmesi amacıyla Evrensel Hizmet Fonundan yararlanılması için bir girişimde bulunmayı düşünüyor musunuz?

4- 3Kovid-19 tehlikesi aylardır hayatımızı etkilerken ve yeni eğitim-öğretim döneminde uzaktan eğitim modelinin uygulanacağı ortadayken neden gerekli tedbirler zamanında alınmamıştır?"

DAHA FAZLA HABER OKU