Bahçeli'den Akşener'e yanıt: Bu talepler boşuna

"Geleceğin temeli Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle atılmıştır"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “evine dön” dediği İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yaptığı “güçlendirilmiş parlamenter sistem” çağrısına karşı çıktı.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada Akşener’in adını geçirmeden şunları söyledi:

Geleceğin temeli Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle atılmıştır. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem özlemleri boşuna bir taleptir. Cumhuriyet’in yüzüncü yılına temel sorunlarını kökten bitirmiş bir ülke olarak ulaşmak öncelikli ve önemli hedefimizdir.

Erken seçim tartışmalarıyla ilgili de açıklamada bulunan Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

Bu çerçevede erken seçim tartışmaları mahsurludur, sinsi ve sivri bir amaca matuftur. Bilinmelidir ki, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri 2023 yılının Haziran ayında yapılacaktır. İstiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan Türkiye olacaktır. Tarih yazan, tarih yapan büyük Türk milleti geleceğin kudret ve kuvveti mevkiine çıkacaktır. Türkiye düşmanlarının dümen suyuna giren siyasi odaklar hedefledikleri iktidarı ancak rüyalarında göreceklerdir.

"Siyaseti karıştırmak isteyenler ekonomik saldırılardan medet umuyor"

Türk Lirası’ndaki değer kaybını da değerlendiren Bahçeli, şunları söyledi:

Siyaseti karıştırmak isteyen çürüklerin ekonomik saldırılardan medet umması, Merkez Bankası’nın döviz rezervinin eridiği yalanına bel bağlaması utanç vesikasıdır. Döviz kurunun yükselişinden sevinenler bir defa zalimlerin oyuncağıdır. Bunların kalbi milletimize yabancıdır. Türkiye tam bağımsız, milli ve üniter bir devlettir. Hakkımızı koruyamazsak milli şerefimizi de kaybedeceğimiz aleni bir hakikattir. Cumhur İttifakı Türkiye’nin ekonomik menfaatlerini, milli birliğini, tarihsel haklarını, toplumsal huzurunu, iç barışını, bekasını, refah ve zenginliğini temine kararlı ve yeminlidir.

Ne olmuştu?

Devlet Bahçeli, geçen günlerde yaptığı bir açıklamada Meral Akşener'e seslenerek "Yuvana dön" demişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu açıklamayı olumlu bulduğunu ifade etmişti.

Meral Akşener de “Erdoğan yönetilemez bir Türkiye'yle ilgili destek talebi getiriyorsa, ki biz memleket masası kuralım bunları konuşalım da dedik, bunun yolu iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiştirYani yuva burası, buraya dönsünler. Yoksa Türkiye bu sistemi taşıyamaz!" ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU