Buldan: “İttifak kuralım” diye bir gündemimiz yok

HDP Eş Genel Başkanı partisinin önceliğini “demokrasinin inşası” olarak açıkladı

Fotoğraf: AA

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partilerinin gündeminde ittifak gibi bir durumun olmadığını ifade ederken “ Bizim önceliğimiz demokrasinin inşasıdır” diye konuştu.

Cumhuriyet gazetesine konuşan Buldan, CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Müslim Sarı’nın “Bölünme paranoyasından kurtulmak zorundayız. CHP, HDP ile açık bir ittifak yapacak cesarete sahip mi” ifadesini şöyle değerlendirdi:

Bize göre Türkiye’nin temel meselesi seçim ittifakı değil, demokrasi mücadelesinde bir güç birliğinin sağlanmasıdır. İhtiyaç olan budur. Biz demokrasi mücadelesi için herkesin güç birliği yapması gerektiğini söylüyoruz. HDP’yle ittifak kurmak isteyenler varsa tabii ki görüşülür, konuşulur. Ancak bizim şu ya da bu partiyle ‘bir ittifak kuralım’ diye bir gündemimiz yok. Bizim öncelikli gündemimiz demokrasinin inşasıdır.

Seçimle kazandıkları belediyelere kayyım atanmasını da değerlendiren Buldan, şöyle konuştu:

 31 Mart’ta kazandığımız 65 belediyenin 6’sı Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 46’sı kayyım ataması olmak üzere toplam 52’si hukuk dışı yollarla gasp edildi. 21 belediye eşbaşkanımız şu an tutuklu. Görevinden uzaklaştırılan belediye ve il meclis üyemiz 76’dır. Kayyım darbesi 19 Ağustos 2019’da başladı. Bir yılda 52 belediyemizi gasp ederek halk iradesini ortadan kaldıran darbeci AKP iktidarıyla karşı karşıyayız. Sadece halkın parasını çalmıyorlar, halkın sandığa attığı oyu da çalıyorlar. Yaptıkları demokrasi düşmanlığıdır. 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde kaybetmelerinin siyasi intikamını alıyorlar. Elbette bu devran böyle sürmeyecek. Kayyım darbesini yapanlar, hukuk önünde elbet hesap verecekler.

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU