Aydın, Muğla ve Manisa’da orman yangınlarını söndürme çalışmaları sürüyor

Aydın ‘da başlayan ve Muğla’ya kadar ulaşan orman yangınına 8 helikopter ve 2 uçak müdahale ediyor. Manisa’da yerleşim yerlerini de tehdit eden yangının ise kısmen kontrol altına alındığı açıklandı

Aydın'ın Çine ilçesinde çıkan ve Muğla'nın Yatağan ilçesine kadar ulaşan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor. 

Akçaova Mahallesi'nde dağlık kesimdeki çam ağaçlarının bulunduğu alanda dün başlayan yangın devam ediyor. 

Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 8 helikopter, 2 uçak, 59 arazöz, 13 su tankeri, 9 iş makinesi ve 250 işçiyle müdahale ediliyor.

Ekipler, Çine ilçesinde kısmen kontrol altına alınan ancak Yatağan ilçesindeki sarp bölgeye kadar ulaşan yangını söndürmeye çalışıyor.

 

20200802_2_43717907_57162846.jpg
Fotoğraf: AA

 

Kısmen kontrol altında

Manisa'nın Turgutlu ile Ahmetli ilçeleri arasındaki ormanlık alanda önceki gün çıkan orman yangını ise kısmen kontrol altına alındı.

Cuma günü 17.30 sıralarında Ahmetli ilçesine bağlı Hacıköseli Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda başlayan yangına sabah erken saatlerde 8 yangın söndürme helikopteri ve 52 arazözle müdahale edildi.

Zaman zaman alevlenmelerin olduğu yangının kısmen kontrol altına alındığı bildirildi.  Ekiplerin bölgedeki çalışmaları devam ediyor.

 

20200801_2_43716095_57159855.jpg
Hacıköseli köyünde bazı evler yandı / Fotoğraf: AA

 

Önceki gün Hacıköseli Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangın gece kontrol altına alınmış ancak dün kuvvetli rüzgarın etkisiyle yeniden başlamıştı.  Alevler yerleşim yerlerine de sıçramış ve bazı köy evleri yanmıştı. Turgutlu ilçesine bağlı Baktırlı, Ahmetli ilçesine bağlı Bahçecik ve Hacıköseli köyleri tahliye edilmişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU