Kılıçdaroğlu, İBB çalışanlarına seslendi: Evine helal ekmek götürenlere hep saygı duydum

İBB çalışanlarının bayramını kutlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Ben hem Sayın Belediye Başkanı’mızı hem birlikte çalışan değerli arkadaşlarını yürekten tebrik ediyorum" dedi

Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu; Edirnekapı'da İETT, Yenikapı'da ise İSKİ çalışanlarıyla bayramlaştı.

İETT'nin Edirnekapı Garajı'nda gerçekleştirilen bayramlaşma etkinliğine, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) TBMM Grup Başkanvekili Engin Altay da katıldı. İSKİ çalışanlarıyla bayramlaşma, Yenikapı Artıma Tesisi'nde gerçekleştirildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da İmamoğlu'nun cep telefonundan İBB çalışanlarına seslendi.
 

WhatsApp Image 2020-08-01 at 15.45.14.jpeg
Fotoğraf: İBB basın ofisi


"Dürüst, ahlaklı bir Belediye Başkanı'nız var"

İBB çalışanlarının bayramını kutlayan Kılıçdaroğlu, "Bütün arkadaşlarıma, çalışanlara, alın teri dökenlere, evine akşam helal ekmek götürenlere hayatım boyunca hep saygı duydum, saygı duymaya da devam edeceğim" dedi.

İmamoğlu'na da övgülerde bulunan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

İstanbul'da çok temiz, dürüst, ahlaklı bir Belediye Başkanı'nız var ve onunla birlikte çalışıyorsunuz. Ben hem Sayın Belediye Başkanı'mızı hem birlikte çalışan değerli arkadaşlarını yürekten tebrik ediyorum. Hepsine en içten selamlarımı, sevgilerimi ve saygılarımı gönderiyorum.

"İBB'nin bayramı, seyranı yok"

Etkinlikte konuşan İmamoğlu, 150 yıllık tarihi olan İETT ve İSKİ gibi kurumların saygıyı hak ettiğini vurguladı.
 

WhatsApp Image 2020-08-01 at 15.45.15.jpeg
Fotoğraf: İBB basın ofisi


Sadece çalışanların değil, ailelerinin de bayramlarını kutladığını vurgulayan İmamoğlu, "İBB ve belediyelerin şöyle bir özelliği var: Bayramı, seyranı yok. Her zaman tetikte, alarmda ve bir çalışma sürecinin içinde. Böylesi bir görev yapıyoruz. Bu görevin, bu mesleğin, bu işin içerisinde olan her insanın bu fedakarlığı kıymetli" dedi.

İmamoğlu şunları kaydetti:

Sizler, toplumun ön yüzü gibisiniz. Sahada çalışıyorsunuz. Güler yüzü, yüzünüzden eksik etmeyin lütfen. Yüzünüz hep gülsün. Sizi gören moral bulsun. Sizin bu tavrınız ve davranışınız, 80 bini aşan çalışanlarımızla aynı ve tavır davranışı İstanbul'a yaydığımız zaman, inanın İstanbul'un morali yüksek olur. Bunlar, çok önemli duygular. Hepinizi çok seviyorum. Hakkınızı, hukukunuzu koruyarak, emeğinizin karşılığını almanızı sağlayarak, umut ediyorum ki; eksiksiz, en az hatayla bir süreç yöneterek, İstanbul'a tarihi bir görev dönemini hep beraber başaracağız. Her yerde söylediğim bir şey var: Kendinizi, kurumunuza ait hissedin. Kurumunuza hizmet edin. Kurumunuzun prensiplerini taşıyın.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU