Erdoğan: Ayasofya'nın ibadete açılmasını gölgelemek için başlatılan tartışmaları art niyetli buluyorum

AK Parti'nin bayramlaşma programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kişisel hesaplarımız davamızın önüne çıkarsa misyonumuzu kaybettik demektir" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin bayramlaşma programında AK Parti teşkilatlarına seslendi.

Türkiye'de huzur ve güven içinde bir Kurban Bayramı'nın idrak edildiğini vurgulayan Erdoğan, Ayasofya'nın cami olarak açılmasının bayram sevincini artırdığını ifade etti.

Erdoğan, Ayasofya'nın camiye çevrilmesini gölgelemek için başlayan tartışmaları art niyetli bulduğunu ifade ederek, "Bundan sonraki bayramlara millet olarak çok daha güzel bir iklimde, ümmet olarak sıkıntılarımızı çözmüş bir şekilde kavuşacağız" dedi.

"Kişisel hesaplarımız davamızın önüne çıkarsa misyonumuzu kaybettik demektir"

AK Parti teşkilatlarına uyarıda bulunan Erdoğan şunları kaydetti:

Ne zaman partilerden bir parti haline dönüşür, kişisel hesaplarımızı davamızın önüne çıkartırsak işte o gün misyonumuzu kaybettik demektir. Ne zaman mazlum ve mağdurların yönünün başkalarına döndüğünü görürsek o zaman yolumuzu kaybettik demektir

AK Parti teşkilatlarının her kademedeki temsilcileri sıfatında sizleri şu bayram gününde, bu halle görmek bana ayrı bir heyecan veriyor. Kendini milletin üstünde gören, gönül yıkan, dar kadroculuk yapan, dışlayan kişiden AK Parti teşkilat mensubu olamaz. Dostlarımızı artıracağız, düşmanlarımızı azaltacağız. Milletimizin gönlünü kazanamamışsak yaptığımız işlerin ne önemi olabilir ki?

"Zaferle değil, seferle mükellefiz" diyen Erdoğan, "Biz seferimizi zaferle taçlandırma imkanı bulduk. Demokraside ve ekonomide zaferlerimiz üzerine yenilerini ekleyerek bugüne geldik. Milletimiz bizim sadece konuşan değil, söylediğini yerine getiren bir parti olduğumuzu bildiği için yanımızda duruyor" dedi.

Cumhur İttifakı'nın gerisinde de bu anlayışın olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Ülkemizin ve halkımızın geleceği ile ilgili tartışmalara bakın; biz hep milletimizin yanında yer aldık" ifadelerini kullandı.

"Bu kutlu mücadelenin şehrinizdeki sancaktarlığını sizler yürüteceksiniz"

AK Parti teşkilatlarının tüm gücüyle çalışması gerektiğine vurgu yapan Erdoğan şöyle devam etti:

Teşkilatlarımızın tüm kademeleriyle, milletvekillerimizle bu kutlu mücadelenin şehrinizdeki sancaktarlığını sizler yürüteceksiniz. Sancak ayakta kaldığı sürece mücadele sürüyor demektir. Hükümetteki gücümüzün kaynağının milletimizden aldığımız destek olduğu bilinciyle parti çalışmalarını ihmal etmiyoruz. İlçe kongrelerimize en kısa sürede yeniden başlamayı, ardından il kongrelerimizi gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Büyük kongremizi yeni bir şahlanış, yeni bir diriliş, yeni bir yükseliş miladı haline dönüştürmek istiyoruz. En büyük güven ve destek kaynağımız siz teşkilat mensuplarısınız. Sizlere güveniyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU