"Nilgün'ün kurbanı olduk" demişlerdi… Oyuncu Belgün'den "Sanat Varsa Hayat Var" klibi hakkında açıklama

"Muvafakâtnameler ayaklarına gitti, imzaladılar. Daha sonra ismini vermek istemediğim 2 tane insan mahalle baskısı yüzünden böyle bir şey söyledi"

Cumhurbaşkanlığı’nın destek verdiği 'Sanat Varsa Hayat Var' klibinde yer alan sanatçıların, "Kurbanı olduk" dediği Nilgün Belgün'den açıklama geldi. Belgün, hakkında denilenler için "Muvafakâtnameler ayaklarına gitti, imzaladılar. Daha sonra ismini vermek istemediğim 2 tane insan mahalle baskısı yüzünden böyle bir şey söylediler. O iki kişiye küsüm. Ben ne yapabilirim koskoca insanlara? Hadi gelsinler beni kandırsınlar" dedi. 

27 Mart Dünya Tiyatro Günü, televizyon kanallarında ve sosyal medyada yayımlanan “Sanat Varsa Hayat Var” başlıklı klipte yer alan sanatçılar, klibin yayınlanmasının ardından bir açıklama yapmıtşı.

Haldun Dormen, Suna Keskin, Nevra Serezli ve Göksel Kortay klibin Cumhurbaşkanlığı için çekildiğini, hatta klibin sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Dünya Tiyatro Günü mesajını bilmediklerini söylemişti. 

Armağan Çağlayan'ın Youtube kanalında konuşan Nilgün Belgün, o dönem tartışma konusu olan olayla ilgili şunları söyledi:

Sanat için yaptım. Hangi partiden olursak olalım sanat herkesi birleştirir. Bunu sanat için düşünmüştüm. Bir yerden destek çıkmadı. Cumhurbaşkanlığı bu projeyi destekledi. Klipte oynayan sanatçılar çok memnun kaldılar. Klipte oynayan sanatçılar bayıldılar klibe. Klip yayınlanınca ve Cumhurbaşkanı da buna destek verince Cumhurbaşkanlığı forsunu da altına koyduk klibin. Ve bunun montajlanmış halini tüm sanatçılara Watsapp'dan gönderdik. Herkes kabul etti. Muvafakâtnameler ayaklarına gitti, imzaladılar. Daha sonra ismini vermek istemediğim 2 tane insan mahalle baskısı yüzünden böyle bir şey söylediler. O iki kişiye küsüm. Ben ne yapabilirim koskoca insanlara? Hadi gelsinler beni kandırsınlar.

Sanatçılar ne demişti?

O dönem Cumhuriyet’e konuşan sanatçıların açıklamaları şöyle:

Haldun Dormen: tamamen Nilgün’ün kurbanı olduk diyorum, hiçbirimiz bunun siyasi bir sonucu olacağından haberdar değildik. Ben bu zamana kadar AKP’den gelen hiçbir davete, hiçbir yemeğe katılmadım. Nilgün’ün haberi var mıydı yok muydu bilmiyorum, kendisi de olmadığını söylüyor.

Suna Keskin: Teklif bana Nilgün Belgün’den geldi, söz konusu tiyatro ve sanat olunca benim için akan sular durur. Dünya Tiyatro Günü için bir klip dediği için kabul ettim. Ama ben klibin Cumhurbaşkanlığı için çekildiğini bilmiyordum. Ben de klip yayımlandıktan sonra öğrendim.

Nevre Serezli: Tiyatro için bir şarkı yapıldı ve Dünya Tiyatro Günü’nde yayımlanacak dedildi. Onun için gittim sorgulamadım açıkçası. Haldun Dormen ve diğer arkadaşlarımın ismini de duyunca… Nilgün Belgün beni aramış ulaşamamış, BKM’nin müdürü aradı ‘Tiyatro Günü için bir klip çekiliyor’ dedi. Bir nebze yardımcı olunursa diye gittim. Ama sonradan klibin sonuna bir şeyler konulmuş bilmiyorum. Olumlu yönden de bakmak gerekirse Cumhurbaşkanı Dünya Tiyatro Günü’nü kutlamış. Yaşını başını almış insanlarız, kolay kolay kullanılmayız, art niyet aramıyorum. Biz sanatçılar, çocuklar için ya da engelliler için denildiğinde tabii varım diyoruz. Bazı zamanlarda bunu düşünmezsiniz tiyato lafı denilince gittim.

Göksel Kortay: Nilgün Belgün’ün davetiyle gittik, haberimiz yoktu. Videoyu da akşam 17.00’de izleyince gördük ne olduğunu. Ama biz bu ülkenin sanatçılarıyız, bu ülkenin halkına sanat yapıyoruz, tası tarağı toparlayıp gidemeyiz. Cumhurbaşkanlığı için yapıldığını bilseydim gider miydim, net bir şey söyleyemiyorum tabii ama; sanat ayrımcı değil, birleştiricidir. Ben her türlü yasaklamaya karşı özgürlükten demokrasiden yanayım. Sanata emek vermiş sanatçıların Dünya Tiyatro Günü kutlu olsun, dilerim tiyatrolar hiç boş kalmaz. Tiyatro bitmez, tiyatro benim bitmez sevdamdır.

Söz konusu klip şöyle:

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU