Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret eden Bahçeli: Bayramı coşkuyla kutlama arzumuz gelecek senelere bırakılmıştır

Kovid-19 salgını nedeniyle Kurban Bayramı'nın buruk geçtiğini ifade eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, verdiği mesajda Türkiye’nin dış politikadaki gayretlerine ve ikna yeteneğine vurgu yaptı

Fotoğraf: AA

Kurban Bayramı nedeniyle Alparslan Türkeş'in Beştepe'deki mezarını ziyaret eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kabre karanfil bırakarak, su döktü.

Bahçeli, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bayramın buruk geçtiğini ifade etti:

Bu bayramda geçmiş döneme göre milletçe hüzünlüyüz. Bayramı coşkuyla kutlama arzumuz gelecek senelere bırakılmıştır. Buna salgın sebebiyle mecburuz. Vatandaşlarımızın bayram süresince çok dikkatli olmalarını, bayramlaşmalara da hassasiyet göstermelerini ve salgını önlemede çaba göstermelerini Cenabı Allah'tan diliyoruz.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesinin Yunanistan sınırındaki birlikleri ziyaretiyle ilgili bir soru üzerine ise Bahçeli, şu yorumu yaptı:

Uzun zamandan bu yana Türkiye, PKK ve daha sonra da FETÖ'ye karşı terörle mücadelesini sürdürmektedir. Bu mücadele sonrasında silahlı kuvvetlerimiz, emniyet güçlerimiz üstün başarılar sağlamıştır. 40 yıldır yürütülen terörle mücadelede başarılı sonuçlar elde edilmiştir. Bundan dolayı İçişleri Bakanımız, silahlı kuvvetlerimizin komuta heyetine ve mensuplarına başarılar diliyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Yakın komşu ülkelerde de bu sıcak iklim devam etmektedir.

Dış politikada çok yönlü bir mücadele sürdürüldüğünü ve başta komşular olmak üzere toplumu iknada başarılı olunduğunu savunan MHP lideri, "Türkiye'nin her ne kadar yalnız kalması için çaba gösterenler olsa da ülkemiz bu konuda da üstün gayretleriyle sonuç almaya artık ulaşmış bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

"Küme düşmenin kaldırılması spora verilen önemin işareti"

Bahçeli, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından bu yıl için küme düşmenin kaldırılmış olmasını "spora verilen önemin işareti" olarak niteledi.

Erzurumspor ve Hatayspor'un ardından Fatih Karagümrük'ün Süper Lig'e yükselmesine değinen Devlet Bahçeli, "Fatih Karagümrük kulüp başkanı ve değerli hocası başta olmak üzere tüm takımı kutluyorum. Karagümrüklüleri de tebrik ediyorum. Takımlarını terk etmeyen bu güzel insanlar Süper Lig'e çıkmışlardır" şeklinde konuştu.

 

Independent Türkçe, AA

 

DAHA FAZLA HABER OKU