7 gencin öldürüldüğü Bahçelievler Katliamı’nda hüküm giyen Haluk Kırcı, televizyona çıktı: Biz oraya katliam için değil, intikam için gittik

"Katliam katliam denilip geçiliyor. Sanki başka katliam olmadı Türkiye'de"

Fotoğraf: Haber Global

Ankara'da 1978 yılında 7 Türkiye İşçi Partili gencin öldürülmesinde hüküm giyen Haluk Kırcı, Haber Global’e çıktı.

Jülide Ateş'in sunduğu 40 programına konuk edilen Kırcı, "Katliamı neden gerçekleştirdiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

Katliam katliam denilip geçiliyor. Sanki başka katliam olmadı Türkiye'de. Hep Bahçelievler ön plana çıkarıldı. İstanbul'da 1 Mayıs Mahallesi'nde 5 işçi Ülkücü diye öldürüldü. Adana'da 2 tane Ülkücü öğretmen öldürüldü. Bahçelievler katliam değildir. Biz öldürülen iki arkadaşımızın intikamı için oraya gittik.

“Ben yapsam Can Dündar’ı öldürtürdüm”

Kırcı, gazeteci Can Dündar'a yönelik kendisinin azmettirdiği iddia edilen silahlı saldırıya dair de “Ben olsam Can Dündar'ı öldürtürdüm. Yapacak olduktan sonra temiz iş yapardım. Ne yapılmış Can Dündar'a? Yere ateş edilmiş saldırı diye. Sonra yakalanmışsın. Devlet gidecek Can Dündar'ı getirecek burada yargılayacak başka yolu yok bunun" dedi.

RSF’den Haber Global’e tepki

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkçe Temsilcisi Erol Önderoğlu, Haber Global’e şu ifadelerle tepki gösterdi:

Şiddetten medet umulduğu izlenimi veren, yeni katillere ümitlendiren yayınından dolayı Haber Global kanalını kınıyoruz, RTÜK’ü göreve çağırıyoruz.

"Katliama ortak oldular"

Gazeteci Faruk Bildirici de  “Yedi genci öldüren katile söz hakkı veren de, onu yayınlayan da katliama ortak olmuştur. Katillerle aynı safta yer almıştır” diyerek Haber Global’i eleştirdi.

Bahçelievler Katliamı

Ekim 1978 günü Ankara'nın Bahçelievler mahallesinde Türkiye İşçi Partisi üyesi Latif Can, Efraim Ezgin, Hürcan Gürses, Osman Nuri Uzunlar, Serdar Alten, Faruk Ersan ve Salih Gevence isimli gençler öldürülmüştü. Tarihe Bahçelievler Katliamı olarak geçen olayın failleri Abdullah Çatlı, Haluk Kırcı, Ünal Osmanağaoğlu, Bünyamin Adanalı, Ercüment Gedikli, Mahmut Korkmaz ve Kadri Kürşat Poyraz'dır.

Kurbanların biri havluyla boğularak, dördü kafa hizasından kurşunla, diğer ikisi de Eskişehir yolunda öldürüldü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU