Çok satan kitap, yazarının yüzlerce kopyasını satın aldığı anlaşılınca Top 10 listesinden çıkarıldı

Bir podcast yayınında konuşan Mark Dawson The Cleaner'ın 400 kopyasını kendisinin satın aldığını söyledi

Çok satanlar listesindeki yeriyle tartışmalı bir pozisyona düşen The Cleaner, Birleşik Krallık hükümetine çalışan John Milton isimli bir kiralık katilini anlatıyor (Pixabay)

Mark Dawson'ın son kitabı, yazarın 400 kopya satın aldığını itiraf etmesinin ardından çok satanlar listesinin top 10'undan çıkarıldı.

Dawson'ın The Self Publishing Show isimli kendi podcast yayınında The Cleaner'ın ciltli kopyalarını sipariş ettiğini açıklamasından sonra, satış izleme şirketi Nielsen BookScan olayı araştırdı.

Dawson'ın 3 bin 600 sterline (yaklaşık 31 bin TL) mal olduğunu söylediği alım, romanın Sunday Times'ın ciltli kurgu listesinde 8. sıradan 13. sıraya taşınmasıyla sonuçlandı.

Ancak yazar "sistemle oynadığı" suçlamalarını reddetti.

Dawson, romanın kopyalarını doğrudan almak isteyip istemediklerini sormak için yurtdışındaki okuyucularla temasa geçtiğini söyledi.

Dawson Twitter'da şunu yazdı:

Eğer 'sistemle oynama' niyetim olsaydı 10 bin kopya alırdım, onları sonsuza kadar elimde tutardım ve bir numara olurdum. (Popüler bir podcast'te de bundan bahsetmezdim).

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nielsen, The Bookseller'a, başlangıçta satışların sanal imza günü kapsamında gerçekleştiğini düşündüğünü fakat şimdi, 4 Temmuz'da sona eren hafta için listeyi yeniden hesaplayacağını söyledi. The Sunday Times da bir düzeltme yayımlayacak.

Nielsen, "Satışlar için alternatif yolların devreye girdiği mevcut koşullarda birçok vakayı birer birer izlemek ve değerlendirmek zorundayız. Bu olaydaki satış işleminin niyetini yanlış anladığımız için özür dileriz" açıklamasında bulundu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU