Kuzey Kore, ABD ile üst düzey zirve iddialarını reddetti

ABD Başkanı Trump ile Kuzey Kore lideri Kim, geçtiğimiz yılın haziran ayında Kuzey Kore'de bir araya gelmişti

Fotoğraf: AA

Kuzey Kore, ABD ile üst düzey görüşme olacağı iddiaları ve Güney Kore'nin böyle bir toplantıya yönelik çağrıları sonrası, Washington ile müzakere yapmayı reddettiğini açıkladı.

Kuzey Kore Dışişleri Direktörü Kwon Jong-goon, Pyongyang'ın resmi medyasına yaptığı açıklamada, "Kuzey Kore'nin müzakereleri reddetmesine ilişkin konumunu açıkça belirttiğini" söyledi.

Açıklamada, ABD'nin yeni bir şey sunmaya hazır olmadığı ve "iç siyasi krizi" çözüme kavuşturmak için konudan faydalandığı ifade edildi.

Pyongyang ayrıca Güney Kore'ye "diğerlerinin iç işlerine karışmaması" konusunda uyarılarda bulundu.

 

Kuzey Koreli yetkili, Seul'un Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki muhtemel toplantı hakkında "uygunsuz söylentilerden" faydalandığını da sözlerine ekledi.

ABD ve Güney Kore medyasında, Pyongyang ve Washington'un yakın zamanda üst düzey bir zirve gerçekleştireceği iddia edilmişti.

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, önümüzdeki kasım ayında yapılması planlanan ABD başkanlık seçimlerin öncesinde Trump ve Kim arasında yeni bir zirve umduğunu söylemişti.

ABD Başkanı Trump, geçtiğimiz yılın haziran ayında Japonya'da düzenlenen G20 Zirvesi'nin ardından Güney Kore'ye geçerek burada Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile bir araya gelmişti.

Trump ve Kim, Güney Kore ve Kuzey Kore arasında bulunan 'silahsızlandırılmış bölgede' buluşmuştu. Sınırda tokalaştıktan sonra Kim'in daveti üzerine Kuzey Kore topraklarına geçen Trump, böylelikle ülkeye ayak basan ilk ABD Başkanı olmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU