Akif Beki: Siz karşısına geçtiniz diye rüzgar dinecek değil

“Oy moy yok yorumları ve dislike’ların intikamı mı alınacak yani?”

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmişte danışmanlığını yapan Karar yazarı Akif Beki, sosyal medya tartışmalarını köşesine taşıdı.

Beki, bugünkü köşesinde Erdoğan’ın “ Sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz” sözlerini anımsattı ve “Oy moy yok yorumları ve dislike’ların intikamı mı alınacak yani?” diye sordu.

Beki, şunları yazdı:

‘Ne yapsak olmuyor, en iyisi kapatmak, yasaklayalım gitsin’ noktasına gelmiş olabilir mi iktidar? Cumhurbaşkanlığından Fahrettin Altun, bu tür çıkarsamaları reddetti gerçi. Düzeltici bir açıklamayla, o sözlerin baskıcı ve yasakçı gibi anlaşılmamasını istedi.

Ama eğer öyleyse, kötü bir haberim var.  Bu, yeni seçmenin gönlünü kazandırmaz, daha da iter. İktidarı, zamanın ve yeni kuşakların daha da gerisine atar. Rüzgarın önüne düşemiyorum diye rüzgarla kavga mı edilir?

Eski usul siyasi iletişim dünyası geride kaldı.  Etkileşim çağının doğasını anlamayan, gençlerin dilinden de anlayamaz. Anlayamadığı dili konuşabilir mi ki yaranmanın yolunu bulsun?

Bıkmadan, yılmadan, pes etmeden denemeye devam etmek, tek çaresi. ‘Dislike’ı hazmedememek, hamama girip terlemekten şikayet etmek gibidir. Etkileşimin fıtratında, YouTuber olmanın kaderinde ‘like’ almak kadar ‘dislike’ almak da var.

‘Çalım yiyince topu patlatan mızıkçı gibi kızacak, ağlaşacaksanız oynamayalım’ dedirtmez mi? Beğenilmemeye bozulmak, ‘olmuyor usandım’ deyip havlu atmak, rüzgara küsüp oyunu dağıtmaya kalkışmak daha da kaybettirir.

Siz karşısına geçtiniz diye rüzgar dinecek değil. Şişirecek bir yelken bulur.  Gözünü kapatan ancak kendine gece yapar. Ben demiş olayım.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU