8 Temmuz'da başlayacak MLS'de 18 futbolcuda virüs tespit edildi

Yeniden başlayacak ve Orlando'daki Disney World'de oynanacak Amerikan Birinci Futbol Ligi'nde 18 futbolcu ve 6 kulüp personelinin koronavirüs testi pozitif çıktı

MLS'de Haziran ayından bu yana toplam 668 oyuncuya Kovid-19 testi yapıldı / Fotoğraf: Reuters

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası 8 Temmuz'da kapılarını açmaya hazırlanan Amerikan Birinci Futbol Ligi'nde (MLS) 18 futbolcu ve 6 kulüp çalışanında virüs tespit edildiği bildirildi.

Amerikan Basketbol Ligi'nin (NBA) ardından MLS'in de Orlando'daki Disney World'de oynanmasına karar verilirken ligin başlamasına günler kala çıkan yeni vakalar endişe yarattı.

MLS'den yapılan açıklamada, antrenmanların başladığı 4 Haziran'dan itibaren gerçekleştirilen testlerde 18 oyuncu ve 6 takım çalışanında Kovid-19 pozitif çıktığı aktarıldı.

 

 

Açıklamada Kovid-19 pozitif çıkan futbolcular ve kulüp personellerinin belirlenen tıbbi önlemler kapsamında iyileşene kadar karantinada tutulacağı bilgisi paylaşıldı.

Kovid-19 salgınından dünyada en çok etkilenen ülke konumunda bulunan ABD'de maçlar mart ayında askıya alınmıştı. 

MLS'deki takımlar, 8 Temmuz'da Orlando'daki Disney World'de başlayacak "MLS geri döndü" turnuvasıyla yeşil sahalardaki yerini alacak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU