Spor yazarlarından Başakşehir-Galatasaray maçı yorumu: "Başakşehir kollanıyor" algısı işe yaramış

Şampiyonluk yarışını ilgilendiren maçta Başakşehir ile Galatasaray 1-1 berabere kaldı. Şansal Büyüka, "Başakşehir kollanıyor' algısı işe yaramış gibi görünüyor" derken, eski hakem Deniz Çoban, Ali Palabıyık'ı faul ve kart tercihlerinde hatalı buldu

Başakşehirli Demba Ba, ikinci yarıda oyuna girmesinin ardından art arda bulduğu pozisyonlardan yararlanamadı / Fotoğraf: AA

Süper Lig'de şampiyonluk yarışını ilgilendiren maçta Medipol Başakşehir, sahasında konuk ettiği Galatasaray'la 1-1 berabere kaldı.

Alınan bu sonucun ardından lider Başakşehir, ikinci sıradaki Trabzonspor'la aradaki puan farkını açma şansını kaybederken, dördüncü sıradaki Galatasaray, üstündeki rakiplerin puan kaybettiği haftayı değerlendiremedi.

 

20200628_2_43190570_56300946.jpg
Maçta Başakşehir 11 şutta 4 isabet bulurken Galatasaray, 21 vuruşta 6 kez kaleyi buldu / Fotoğraf: AA 

 

Galatasaray'daki sakat ve cezalı oyuncuların kadro yapısını etkilediğini vurgulayan Fanatik gazetesi yazarı Mehmet Demirkol, yazısında şu değerlendirmeyi yaptı:

Dün Galatasaray’ın maçı bitiren kadrosunda sezon başında ideal 11’de düşünülen herhalde 3 oyuncu vardı. Böyle bir kadro erozyonuyla Başakşehir’e karşı oyunu bu kadar domine edebilmek bir açıdan önemli. İrfan Can, Mahmut, Aleksiç üçlüsüyle, Robinho-Visca tehdidiyle, mücadele etmesi güç görünen Başakşehir orta sahasına, idealinden bu kadar uzak ve görece yumuşak orta sahayla üstünlük sağlayabildiler. 

Başakşehir dağınıktı. Bu, Okan Buruk’un temkinli yaklaşımıyla mı açıklanmalı yoksa oyuncuların seçimleriyle mi? Sanki hepsi ve daha fazlası. Son 2 yılda şampiyonluk yolunda çok daha ivmeli giderken kaybedilen 2 şampiyonluğun travması herkesi etkilemişti. Avcı’nın yapamadığını yapmak için gelen Okan Buruk ise ya oyuncularılarını kendilerine getiremedi ya da o da heyecana kapıldı. Dün şanslıydılar.

 

20200628_2_43190478_56300644.jpg
Emre Akbaba, maçın 67. dakikasında takımına beraberliği getiren golü attı / Fotoğraf: AA

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uğur Meleke: Terim’in en uçta Emre’yi tercih etmesi işe yaradı

Fatih Terim'in sakat olan Radamel Falcao, Florin Andone ve cezalı Adem Büyük'ün yokluğunda ileri uçta Emre Akbaba tercihinin işe yaradığını aktaran Hürriyet gazetesi yazarı Uğur Meleke, karşılaşma için şu yorumu yaptı:

Terim’in dün en uçta Emre’yi tercih etmesinin işe yaradığını söyleyebiliriz. Çünkü genç oyuncu orta sahayı altılayarak, Galatasaray’ın ikinci bölgede üstünlüğü ele almasında önemli rol oynadı. Bence kritik frikiklerde de Seri topu Emre Akbaba’ya bıraksa, duran toplarda daha fazla gol şansları olabilirdi. 

Son bir parantezi de sezonun en kritik maçlarından birinde uzun bir süre alan Emin’e açmak gerek: Terim’in altyapıda Emin’den yaşça büyük 3 stoper varken neden onu tercih ettiğini anlayabiliyoruz. Kumaşı çok iyi. Geleceği parlak.

 

20200628_2_43190907_56301390.jpg
Başakşehir'in golcü ismi Enzo Crivelli, sarı kart görmesinin ardından yerini Guldbransen'e bıraktı / Fotoğraf: AA

 

Şansal Büyüka: "Başakşehir kollanıyor" algısı yapılması işe yaramış göründü

Milliyet gazetesi yazarı Şansal Büyüka, "Başakşehir'in Süper Lig'de şampiyonluk yarışı verdiği üçüncü sezonda finale doğru daha bir maç kazandığını görmedim" eleştirisini yönelttiği yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bir kader maçında takımın en önemli adamları Visca, Crivelli dahil bu kadar etkisiz olur mu? Hafta arası “Başakşehir kollanıyor“ algısı yapılması da açıkcası işe yaramış göründü… Ali Palabıyık, üç Başakşehirli oyuncuyu bir hafta sonrası için çürüğe çıkarttı. Galatasaray için de “son ümidim de bitti“ karamsarlığından, “bir ihtimal daha var“ aşamasına geçiş maçıydı. Daha iyi oynadı, çok önemli fırsatlar yakaladı ama çok hak ettiği maçı kazanamadı. Maç berabere bitti. 

Cumartesi günü kendi sahasında puan kaybedip karaları bağlayan Trabzonspor bu maçın berabere bitmesinden sonra zil takıp oynadı… Maç berabere bitti ama kazanan Trabzonspor oldu.

 

20200628_2_43190907_56301391.jpg
Ali Palabıyık, 6 sarı, 1 kırmızı kartla maçı tamamladı / Fotoğraf: AA

 

Deniz Çoban: Ali Palabıyık, kart ve faullerde hatalar yaptı

Eski hakem ve Fanatik gazetesi yazarı Deniz Çoban, maçın hakemi Ali Palabıyık'ın faul ve kart tercihlerinde zaman zaman hatalar yapıtığını ileri sürdüğü yazısında, tartışmalı pozisyonları şöyle yorumladı:

Ligin kader maçlarından birini yöneten Ali Palabıyık, zaman zaman kart ve faul değerlendirmelerinde hatalar yaptı. 

25'te Visca, Ömer’in tendonuna basarak faul yaptı. Mutlaka sarı çıkmalıydı. Kırmızı kart olurdu diyenlere saygı duyarım ama sarı kartın yeterli olacağını düşünüyorum. 

68’de Galatasaray’ın beraberlik golü öncesi Palabıyık güzel bir avantaj oynattı ve atılan gole önemli bir katkı sundu. Hakem için böylesi bir avantaj uygulaması artı hanesine yazılacak önemli bir puandı. Şunu da belirtmek gerekir ki hakemin Mahmut’a çıkardığı sarı kart ise yanlıştı. 

85’te Visca’nın ikinci sarısı da limitteydi. İki oyuncunun da hedefinde top var. Visca’nın topa savurduğu ayak rakibine de geliyor. 2. sarı kart için ağır bir karar olduğunu düşünüyorum. Kart kullanmamayı tercih etseydi daha doğru olurdu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU