Arjantin'de aracıyla Çin Büyükelçiliği'nin kapısına çarpan adam "Kovid-19 hakkındaki gerçeği bildiğini" iddia etti

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te bir kişi aracıyla Çin Büyükelçiliği'nin kapısına kasıtlı olarak çarptı. Gözaltına alınan kişinin CIA'yi Kovid-19 pandemisinin arkasında olmakla suçladığı ve Çin'den yardım istediği öne sürüldü

Yerel medyaya göre aracın sürücüsü Gaston Sanda, Çin Büyükelçiliği'nden siyasi sığınma da talep etti (AFP)

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te sürdüğü araçla Çin Büyükelçiliği'nin dış kapısına kasıtlı şekilde çarpan kişi gözaltına alındı.

Çin Büyükelçiliği olayda yaralanan olmadığını ancak araçta ve elçiliğin dış kapısında zarar olduğunu duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pazartesi gecesi yaşanan olayın ardından çok sayıda polisin elçiliğe gittiği ve elçiliğin bulunduğu sokağını kapatıldığı belirtildi. Yerel medya, elçilik kapısına araçla çarptıktan sonra gözaltına alınan kişinin kimliğini 24 yaşındaki Gaston Sanda olarak açıkladı.

AFP'ye konuşan bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Sanda'nın olaydan önce elçiliğe gelerek yetkililerle görüşmek istediğini ancak reddedildiğini söyledi. 

"Kovid-19 hakkındaki gerçeği biliyorum"

Olay yerindeki görgü tanıkları Sanda'nın araçta bomba olduğunu öne sürdüğünü de söyledi. İncelemelerde bulunan polis araçta patlayıcıya rastlamadı.

Express'in haberine göre yerel kaynaklar ayrıca Sanda'nın Çin'den yardım istediğini çünkü elinde koronavirüsle ilgili bilgi olduğunu öne sürdüğünü de söyledi.

Polis kaynakları Sanda'nın üniversiteden sınıf arkadaşlarına gönderdiği videoyu da doğruladı.

Videoda ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı'NIN (CIA) küresel Kovid-19 salgınında rolü olduğunu iddia eden Sanda, "Kovid-19 hakkındaki gerçeği biliyorum. Çin Büyükelçiliği'nin yardımına ihtiyacım var. Lütfen bu videoyu viral yapın" diyor.

Gencin eylemi gerçekleştirme nedeni Arjantinli yetkililerce soruşturulmaya devam ediyor.

 

Independent Türkçe, Reuters, RT, Express

DAHA FAZLA HABER OKU