Gladyatör'ün yapımcısı, filmle ilgili en büyük pişmanlığını açıkladı

Doug Wick, Ridley Scott’ın “gergedan” isteğini pahalı olduğu için geri çevirmiş

En İyi Film ve En İyi Erkek Oyuncu dahil 5 dalda Oscar sahibi Gladyatör pek çok kişi için başarılı bir yapım sayılabilir ama filmin yapımcısı Doug Wick’in geçmişe dair büyük bir pişmanlığı var.

ComicBook.com’a konuşan Wick, yönetmen Ridley Scott’ın bir talebini geri çevirmek zorunda kaldığı için yaşadığı pişmanlığı şu sözlerle anlattı:

Maliyetle ilgili meseleler vardı. Örneğin Ridley arenada bir gergedan olsun istemişti.

Yönetmenin bu talebinin ardından hayvan eğitmenlerine danıştıklarını daha sonra bilgisayar efekti kullanmanın daha uygun olacağına karar verdiklerini söyleyen Wick sözlerini şöyle sürdürdü:

Bilgisayar efektli bir gergedanın fiyatını öğrendik. Çok pahalıydı. Yani diyebilirim ki, Ridley’e bilgisayar efekti bir gergedan verememek pişmanlıklarımdan biridir.

Wick, “Aramızda sürekli yaptığımız bir şaka var. Eğer bir devam filmi çekersek Ridley istediği gergedanı alacak” diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

20. yılını kutlayan Gladyatör’le ilgili konuşan Ridley Scott mayısta Variety’ye yaptığı açıklamada Russell Crowe’un setteki gerçek kaplandan son anda kurtulduğunu söylemişti.

Aynı röportajda Russell Crowe ise senaryoyu okumasının ardından filmi geri çevirmenin kıyısından döndüğünü belirterek şunları söylemişti:

Sonra (yapımcı) Parkes, ‘ Sene M.S. 184, Romalı bir generalsin ve yönetmenin Ridley Scott olacak’ dedi. Bu da benim adıma Ridley’le konuşmayı istemek için yeterliydi.

2018’de Ridley Scott’ın dahil olduğu bir Gladyatör devam filminin geliştirme aşamasında olduğu duyurulmuştu.

Hikayenin ilk filmdeki olaylardan 25-30 yıl sonra geçmesi ve Commodus’un yeğeni Lucius’u konu alması planlanıyordu. Öte yandan ilk duyurudan sonra filmin gelişimiyle alakalı yeni bir bilgi gelmedi.
 

Independent Türkçe, ComicBook.com

Derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU