CHP, koronavirüs nedeniyle ertelenen kongreyi temmuz sonunda yapmayı tartışıyor

CHP’nin 28 - 29 Mart 2020’de yapılması planlanan ancak koronavirüs nedeniyle iptal edilen olağan kongresinin temmuz sonunda yapılması fikrinin öne çıktığı iddia edildi. Son karar bugünkü PM toplantısında verilecek

CHP Olağan Kongresi'nin Temmuz sonunda yapılabileceği iddia edildi / Fotoğraf: AA

CHP’nin yeni yönetiminin belirleneceği ve 28 - 29 Mart 2020 tarihinde Ankara’da yapılması planlanan 37. Olağan Kurultayı, koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilmişti.

Kongrenin ne zaman yapılacağı parti tabanında merak konusu olurken salgının durumuna göre ekim veya kasım aylarında yapılabileceği iddiaları gündeme geldi.

Ancak Independent Türkçe’nin CHP kulislerinden edindiği bilgiye göre, kongrenin temmuz sonunda yapılması fikrinin öne çıktığı iddia edildi.

Parti yetkililerinin bu kapsamda Bilim Kurulu ile temas halinde oldukları, Bilim Kurulu’ndan alınacak önerilerin ardından kongrenin temmuz sonunda yapılmasının planlandığı öne sürüldü.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 3 Haziran 2020'de aldığı karar ile koronavirüs nedeniyle parti kongrelerinin ertelenmesi kararını kaldırmıştı.

Sonhaharda ikinci dalga ihtimali fikir değiştirtti

CHP’nin ilk olarak dillendirilen kongrenin sonbaharda yapılması fikrinden uzaklaşmasında ise bu aylarda salgının ikinci dalgasının görülebileceği iddialarının etkili olduğu da kaydedildi.

31 Temmuz -3 Ağustos tarihlerindeki Kurban Bayramı, ağustos ayınında olması beklenilen tatil yoğunluğu ve 31 Ağustos'ta okulların açılacak olması gibi nedenlerle kongrenin temmuz ayında bitirilmesinin daha sağlıklı olacağı belirtildi.

Bugünkü PM toplantısında kararlaştırılacak

Son kararın bugün parti meclisi (PM) toplantısında alınacak kararın ardından netleşeceği ve kesin tarihle ilgili bir hafta içerisinde kamuoyuna açıklama yapılacağı da iddia edildi.

İzleyici alınmayacak sadece oy kullananlar gelecek

Kongrenin oy kullanacak delegelerle sınırlı tutulacağı, izleyici kabul edilmeyeceği ve mümkün olduğu kadar sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edileceği de kaydedildi

Kılıçdaroğlu’nun yeniden seçilmesi kesin gibi

Bu arada olağan kongrede Kılıçdaroğlu’nun yeniden seçilmesine ise kesin gözüyle bakıldığı da parti kulislerinde konuşulanlar arasında.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU