Katliamın şifreleri teröristin silahında

Yeni Zelanda'da cuma namazı sırasında 49 kişiyi katleden teröristin kullandığı silah ve bu silahlara ait şarjörlere yazdıkları katliamın şifrelerini de ortaya koyuyor

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde Cuma namazı için camide bulunan 49 kişiyi katleden Brenton Tarrant'ın katliamda kullandığı silah ve mühimmata yazdıkları vahşetin ardındaki psikolojiyi de yansıtır nitelikte. 

Saldırıda 5 tüfek kullanan terörist,  tüfeklerden birine 2015 yılında İsveç’te iki mülteci çocuğu öldüren Anton Lundin Pettersson, 721’de Müslümanlarla savaşan Aquidaine Dükü Büyük Odo, 1443 yılında Osmanlı’ya isyan eden Arnavut komutan İskender Bey, 2017’de gerçekleştirdiği cami saldırısında 6 kişiyi öldüren Alexandre Bisontte, Osmanlı’nın 1570 yılında başlattığı Kıbrıs kuşatmasında adanın Venedikli komutanı olan Antonio Bragadin, Endülüs Emevilerini yenen Frenk Komutan Charles Martel’in isimlerini yazmıştı.

Bu isimler dışında Frenk Krallığı ile Araplar arasında 732 yılında gerçekleşen Tours ile 844 yılında Müslümanlar ile İspanyollar arasında gerçekleşen Clavijo savaşlarının ismi yer alıyor.

Mülteci düşmanı

Tüfeğinin namlu kısmına “Mülteciler, cehenneme hoş geldiniz” yazdığı göze çarpan Tarrant’ın şarjörlerine de bazı isimler yazdığı tespit edildi.

Silahlardaki diğer isimler ise şunlar:

Feliks Kazimiers Potocki: II. Viyana Kuşatması’nda Türklere karşı savaşmıştı.

Konstantin Asen: “Büyük Bulgaristan” fikrinin kurucusu 

Michael Szilagly: Osmanlı tarafından idam edilen Macar general

Davit Ağmaşenebeli: 1121’de Selçuklu Devleti’yle savaşarak Selçukluları Gürcistan’dan çıkaran Gürcü Kral

Dimitri Senyavin: Osmanlı donanmasını Çanakkale ve Limni’de yenen Rus general.

Ernst Rüdiger von Starhemberg: Nazilerle birlikte çalışan Avusturyalı prens

En dikkat çekici ifadelerden Osmanlı’nın Avrupa’dan geri çekilmeye başladığı tarih olarak kabul edilen II. Viyana Kuşatması’nın tarihini yazan terörist, Kosova Savaşı’nın ardından muharebe meydanında Osmanlı Padişahı I. Murad’ı öldüren Sırp asker Miloş Obiliç, Osmanlı’ya karşı Belgrad’ı savunan Sırp komutan Janos Hunyadi’nin isimleri yer alıyor.

        

DAHA FAZLA HABER OKU