İYİ Parti’den iktidara “çiftçilere destek” çağrısı

İktidarın yıllardır yanlış tarım politikalarıyla çiftçileri zor duruma düşürdüğünü öne süren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hazırladıkları 4 maddelik acil önlem paketinin devreye sokulması gerektiğini savundu

"Türkiye’yi yönetenlerin de yıllardır uyguladıkları yanlış ve Türk çiftçisini zora düşüren, Türk tarımını zayıflatan politikalarından vazgeçip; tarımda ülkemizin ihtiyaç duyduğu yapısal reformlara dönük adımlar atması artık bir zorunluluk haline geldi" / Fotoğraf: AA

Son dönemde özellikle çiftçilere destek verilmesi için sık sık çağrıda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir kez daha iktidara seslendi.

Ege ve Akdeniz bölgelerinde 15-25 Mayıs tarihleri arasında yaşanan kavurucu çöl sıcaklıkları, ani hava değişimleri ve fırtınaya değinen Akşener, özellikle Adana, Osmaniye, Mersin, Antalya, Muğla ve Aydın’daki tarım alanlarının ağır hasar gördüğünü belirtti.

Akdeniz bölgesindeki ürün kaybının yüzde 95’leri, Ege bölgesinde ise yüzde 80’leri bulduğunu belirten Akşener, buğdayda yaşanan kayıpların ise yüzde 50’leri bulduğunu öne sürdü.

"Türkiye’yi yönetenlerin de yıllardır uyguladıkları yanlış ve Türk çiftçisini zora düşüren..."

Meral Akşener,  iktidarın tarım politikalarını ise şu sözlerle eleştirdi:

Dünya ülkeleri yaşadıklarından önemli dersler çıkarırken, Türkiye’yi yönetenlerin de yıllardır uyguladıkları yanlış ve Türk çiftçisini zora düşüren, Türk tarımını zayıflatan politikalarından vazgeçip; tarımda ülkemizin ihtiyaç duyduğu yapısal reformlara dönük adımlar atması artık bir zorunluluk haline geldi.

Tarım Çiftçi AA.jpg
Fotoğraf: AA

 

İYİ Parti'den çiftçiler için 4 maddelik acil önlem paketi

Akşener, iktidara, İYİ Parti olarak hazırladıkları 4 maddelik acil önlem paketinin devreye sokulması çağırısı yaptı.

Ege ve Akdeniz bölgelerinin tarımsal üretim açısından ivedilikle afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini savunan Akşener, çiftçinin, TARSİM sigortası kapsamına girmeyen, aşırı sıcak ve fırtınadan kaynaklanan zararlarının poliçelere dahil edilerek, tespit edilen zararın devlet tarafından karşılanması gerektiğini savundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, mağdur olan üreticilerin Ziraat Bankası’na ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan borçlarını faizsiz bir şekilde ötelenmesi ve dönem sonunda uygun ödeme koşullarının sağlanması gerektiğini de ifade etti.

Meral Akşener, çiftçilere nakdi destek sağlanmasının da şart olduğunu öne sürdü.

“Afetten etkilenen üreticilerimiz ve aileleri içinde bulundukları bu zor zamanlarda devletlerini yanlarında görmek istiyor” diyen Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şu sözlerle çağrıda bulundu:

Sayın Erdoğan ve iktidarını bu haklı beklentiye sessiz kalmayıp, devlet ciddiyetiyle gereken adımları atmaya çağırıyorum.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU