Gözler son dijital kabinede: Hafta sonu sokağa çıkma yasakları devam edecek mi?

Sokağa çıkma yasağının bu hafta sonu da devam edeceği belirtiliyor

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını devam ederken bir kez daha dijital kabine toplantısına başkanlık edecek.

Kovid-19 salgınını İstanbul’daki Huber Köşkü’nde geçiren Erdoğan’ın gelecek hafta Beştepe’ye dönmesi planlanıyor.

Erdoğan’ın köşkte başkanlık edeceği toplantıda en önemli gündem konusu normalleşme süreci olacak.

Hürriyet’in aktardığına göre toplantıda 3 Haziran’da bitecek seyahat yasağının yanı sıra, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubun sokağa çıkma yasağıyla ilgili değerlendirmeler yapılacak.

Haberde “65 yaş üstü ve 20 yaş altı için getirilen yasağın bir süre sonra toplu alanlara girme sınırlandırmasıyla kalkabileceği ifade ediliyor” bilgisi yer aldı.

 Seyahat yasağının kaldırıldığı 16 büyükşehirdeki durumun yanı sıra yasağın devam ettiği 14 büyükşehir ve Zonguldak’taki son durum da kabinenin gündeminde olacak.

Sokağa çıkma yasakları

Kabinenin en kritik gündem maddesi ise hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasakları olacak. Toplantıda Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda sıcak havaların etkisiyle kalabalıkların oluşabileceği ve virüsün yayılmasında beklenen düşüşün henüz olmadığı gerekçesiyle bu hafta sonu da bazı büyükşehirlere sokağa çıkma yasağı getirileceği ifade ediliyor.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU