Bangladeş’te koronavirüse yakalanan Türk vatandaşı kadın ve ailesi Türkiye’ye getirildi

Bugüne kadar yurt dışından 69 ülkeden 750 vaka ambulans uçaklarla Türkiye'ye getirildi

Fotoğraf: AA

Bangladeş'te yaşayan ve yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan ancak tedavileri bulundukları ülkede yapılamayan aile, Sağlık Bakanlığınca gönderilen ambulans uçakla İstanbul'a getirildi.

Türkiye vatandaşı Tuba Ahsan ve eşi Mossaddoue Ahsan ile üç yaşındaki ikiz çocukları Huma ve Ziyad'ı taşıyan ambulans uçak saat 18.45’te Atatürk Havalimanı'na indi.

Kendisinin, eşinin ve çocukların testi pozitif çıkan Ahsan, Türkiye'nin Bangladeş Büyükelçiliğine başvurarak  Sağlık Bakanlığı'ndan ambulans uçak talebinde bulundu. Sağlık Bakanlığı'nın isteği üzerine büyükelçilik aracılığıyla Bangladeş'teki bir hastaneden sağlık durumlarını belirten bir rapor alındı. Türkiye'ye gönderilen raporun Sağlık Bakanlığı'na ulaşmasıyla harekete geçirildi.

Bu süreçte durumu kötüleşen Tuba Ahsan ile eşi ve çocukları için ambulans uçak Bangladeş'in başkenti Dakka'ya gönderildi.

Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçaktaki özel kıyafetli görevliler, Ahsan ailesini alarak ambulans uçağa yerleştirdi. Ahsan ailesini Türkiye'nin Dakka Büyükelçisi Mustafa Osman Turan ve öteki ilgililer uğurladı.

Gerekli hazırlıkların yapılmasının ardından ambulans uçak, İstanbul'a doğru yola çıktı. Uçak saat 18.45’te Atatürk Havalimanı genel havacılık terminaline iniş yaptı. 

Burada, uçaktan indirilen Ahsan ailesi, 4 ayrı ambulansa ile İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU