Kılıçdaroğlu: CHP’yi ucu belirsiz bir kavganın içine çekmek istiyorlar

İzmir’de camiden müzik çalınması olayını provokasyon olarak niteleyen Kılıçdaroğlu, “Eğer sen bunu yapanları bulmak yerine, CHP’nin üzerine gidiyorsan, bunu sen yaptın demektir” dedi

Kılıçdaroğlu, CHP'nin kavgaya çekilmek istendiğini öne sürdü / Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin üyelerine yönelik Adana ve İzmir’de gerçekleşen tutuklamalara dair Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay'a konuştu. 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı öncesinde Adana Yüreğir CHP Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım’ın, Ramazan Bayramı öncesinde de İzmir’de eski CHP İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir tutuklandığını hatırlatan Balbay yazısında "İktidar, CHP’nin etrafında bir gerilim-çatışma halkası oluşturmaya çalışıyor" dedi ve Kılıçdaroğlu'nun son gelişmelerle ilgili değerlendirmelerini aktardı. 

Balbay'ın aktardığına göre Kılıçdaroğlu, İzmir’de merkezi ezan sistemine girilerek bazı camilerden müzik çalınmasını provokasyon olarak niteledi.

CHP lideri, "Eğer sen bunu yapanları bulmak yerine, CHP’nin üzerine gidiyorsan, 'bunu sen yaptın' demektir" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'nun Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan ifadeleri şöyle:

- RTÜK Başkanı’nın televizyonda ölüm listesi yaptığını söyleyen kişi için talimat gelmeden bir şey yapmam demesinden anlıyoruz ki, talimat gelmeden hiçbir olayın üzerine gidilmiyor. Bu, devlette çürümedir. Liyakatin kaybolmasıdır.

- Adana’dan sonra İzmir’de de CHP’yi hedef gösterme gayreti içine girildi ama halk bunları artık yutmuyor. CHP’yi ucu belirsiz bir kavganın içine çekmek istiyorlar. Bu oyuna gelmeyeceğiz. Bu oyunu halk bozacak, bozuyor da zaten. Ben halkın sağduyusuna ve vicdanına güveniyorum.

- Amaç belli; kardeşi kardeşe kırdırmak. Bunun devamında da olağanüstü hal ilan edip kendince daha rahat ülkeyi yönetmek. İktidarlar devlet olmak için gelmezler, devleti yönetmek için gelirler.

 

Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU