Bahçeli: MHP, Siyasi Partiler Kanunu’yla ilgili tekliflere tam destek verecektir

MHP kurucu lideri Türkeş’in mezarını ziyaret eden Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı sisteminin devamını sağlayacak reformların acilen çıkarılması gerektiğini söyledi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin kurucu genel başkanı Alparslan Türkeş’in Beştepe’deki anıt mezarını bayram nedeniyle ziyaret etti.

Bahçeli, ziyaretinin ardından gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı.

Siyasi Partiler Kanunu'nda değişiklik yapılabileceği yönündeki açıklamaları hatırlatılan Bahçeli, şöyle konuştu

MHP, bazı reformların yapılması gerektiği inancındadır

MHP, geçmişten bu yana, özellikle de 15 Temmuz, o acı gün, darbe gününden itibaren Türkiye’de demokrasinin normalleşmesi, kökleşmesi, millet olarak huzur ve güvene kavuşması ve siyasi hayatımıza saygınlık kazandırması amacıyla ortaya konmuş olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin devamını da mümkün kılacak bazı reformların yapılması gerektiği inancındadır.

Bu düşüncelerimizi her defasında ifade ediyoruz. Son gelişmeleri dikkate aldığımız vakit anlaşılıyor ki bu reformlar acilen çıkartılmalıdır. Koronavirüs salgınından sonra, bayram sonrasında Meclisin açılması ve faaliyetlerini sürdürmesi halinde gündeme gelebilecektir.

MHP, Siyasi Partiler Kanunu'nun gözden geçirilmesini ve öte yandan birçok ülkenin sosyal ve ekonomik meselelerini çözüme kavuşturacak tedbirlerin bir an evvel alınması için şu ana kadar yaptığı hazırlıkları gündeme getirmek suretiyle bugünkü Cumhur İttifakı çerçevesinde hükümetin önereceği tekliflere tam destek verecektir. 

Independent Türkçe / AA

DAHA FAZLA HABER OKU