İki olimpiyat şampiyonluğu bulunan basketbolcu Ewing, koronavirüse yakalandı

Kovid-19'a yakalanan New York Knicks'in efsane basketbolcularından olan Patrick Ewing, "Bu virüs hafife alınmamalı, iyileşeceğim ve bunun üstesinden geleceğiz" dedi

Patrick Ewing / Fotoğraf: Reuters

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından New York Knicks'in sembol oyuncuları arasında yer alan Patrick Ewing, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) test sonucunun pozitif çıktığını duyurdu. 

Patrick Ewing, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kovid-19 testimin pozitif çıktığını paylaşmak istiyoruö. Bu virüs hafife alınmamalı. Sağlık çalışanları ve virüsle ön cephede mücadele eden herkese teşekkür etmek istiyorum. İyileşeceğim ve bunun üstesinden geleceğiz" ifadelerini kullandı.

 

 

Ewing 3 yıldır mezun olduğu Georgetown Üniversitesi'nin erkek basketbol takımının başantrenörlüğünü sürdürüyordu.

NBA'in efsaneleri arasında yer alan 57 yaşındaki Ewing, kraiyeri boyunca 11 kez all-star takımında yer aldı. 

NBA organizasyonunun en iyi 50 oyuncusu arasında yer alan, Yılın Çaylağı (1986), Yılın En İyi Çaylak Beşi (1986), Yılın En İyi Beşi (1990) gibi ödüllere sahip olan Ewing ayrıca 1984 Los Angeles ve 1992 Barcelona olimpiyatları olmak üzere ABD Milli Takımı ile toplam 2 kez olimpiyat şampiyonluğu elde etti.

New York Knicks'teki 33 numaralı forması emekliye ayrılan Ewing, kariyerinde Seattle SuperSonics ve Orlando Magic'te de oynadı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU