Akar: TSK unsurlarının çalışmaları sonrası Libya'da dengeler değişti

İdlib’deki ateşkesin durumuna ilişkin bilgi veren Akar, “Birtakım radikal grupların yaptığı provokasyonlar, girişimler oldu. Ateşkesin devam etmesini istiyoruz” dedi

Fotoğraf: AA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bakanlıkta, Ramazan Bayramı öncesinde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

Kuvvet komutanları, bakanlık yetkilileri ile şehit aileleri ve gazilerin de katıldığı törende koronavirüs salgınına karşı sıkı tedbirler uygulandı

Törende konuşan Akar, salgınla mücadele için öncelikli olarak Koronavirüs ile Mücadele Merkezi'ni (KOMMER) kurduklarını anımsatarak, merkezin en alttaki üs bölgelerine, gemilere, filolara kadar süreci başarıyla yönettiğini belirtti.

“Bizim için en korkulu rüya salgının operasyon bölgelerine sıçramasıydı”

Kaynağa zamanında erişmek maksadıyla filyasyon ekipleri oluşturduklarını, Vaka Takip Yazılımı ile bilgisayar üzerinden süreci takip ettiklerini ifade eden Akar, şunları söyledi:

Bizim için en korkulu rüya, operasyon bölgelerine bu salgının sıçramasıydı. Böyle bir şey olduğunda karşınızda terörist, arkanızda virüs çok sıkıntılı, istenmeyen durumlarla karşılaşabilirdik. Alınan tedbirlerle çok şükür şu ana kadar operasyon bölgelerimizde bizim koronavirüs vakamız olmadı. Gemilerimiz, filolarımız çok önemli. Bu konuda da ilgili arkadaşlarımızın aldığı tedbirlerle oralarda da zorluk yaşanmadı. Şu ana kadar gelinen noktada, rakamlara bakıldığında, gerçekten övünülecek bir durum var.

Salgının bir çok ülkenin ordusunda baş gösterdiğini kaydeden Akar, “Dünya genelinde bu musibetle karşılaşan ordular; ABD, Almanya, Rusya, İtalya, Fransa gibi, vaka sayısının azlığı bakımından incelendiğinde Türk Silahlı Kuvvetleri en başarılı durumda” dedi.

“1 Ocak'tan bu yana 1411 terörist etkisiz hale getirildi”

Salgına yönelik tedbirler alınırken terörle mücadelenin de artan bir tempoda devam ettiğini vurgulayan Akar, "Bu çerçevede 5 operasyon bölgesinde, mavi vatanımızda TSK'nın kahraman mensupları büyük bir fedakarlıkla görevlerini yerine getiriyor. Suriye ve Irak'ın kuzeyinde terörle mücadelemiz aralıksız devam ediyor. 1 Ocak'tan bu yana 1411 terörist, operasyonlar sonucu etkisiz hale getirildi." açıklamasında bulundu.

“TSK unsurlarının çalışmaları sonrası Libya'da dengeler değişti“

Mutabakatlar kapsamında, Suriye'nin İdlib kentindeki faaliyetlerin de devam ettiğini ifade eden Akar, şunları söyledi:

Birtakım radikal grupların yaptığı provokasyonlar, girişimler oldu. Ateşkesin kalıcı olması, istikrarın sağlanması ve evlerini terk eden Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü ve güvenli şekilde tekrar evlerine dönmelerini sağlamak için orada yoğun ve kapsamlı bir çalışma içindeyiz. Ruslarla koordineli yaptığımız çalışmalar var. Bazı aksaklıklar, bazı ateşkes ihlalleri olmakla birlikte genel anlamda ateşkese uyuluyor, istikrara doğru çok emin adımlarla ilerlemeye çalışıyoruz. Bunun göstergesi olarak 300 bin Suriyeli kardeşimiz gönüllü ve güvenli olarak topraklarına dönmüş bulunuyor.

Libya'daki askeri eğitim iş birliği ve danışmanlık faaliyetlerinin de devam ettiğini belirten Akar, "TSK unsurlarının eğitim iş birliği ve danışmanlık hizmetlerine başlamasından sonra Libya'daki dengeler önemli oranda değişti. Ülkenin birliği, beraberliği, bütünlüğü için çalışan ulusal mutabakat hükümeti unsurları büyük başarılar sağladı." dedi.

Akar, Türkiye'nin Libya'daki tüm faaliyetlerinin muhatabının, BM tarafından tanınan Libya Hükümeti, Başkanlık Konseyi Başkanı ve Libya Hükümeti Başbakanı Fayiz es Serrac olduğunu da vurguladı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU