ABD'li profesör: Virüs yüzde 90 oranında ev, iş yeri, toplu taşıma ve restoranlardan bulaşıyor

Biyoloji profesörü Bromage, Kovid-19’un en hızlı hangi mekanlardan yayıldığını ilişkin açıklamalarda bulundu

Fotoğraf: AP

ABD'de bulunan Dartmouth Üniversitesi Biyoloji Profesörü Prof. Erin Bromage, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) nasıl yayıldığını ilişkin yeni bilgiler paylaştı.

CNN International ile gerçekleştirilen röportajda önemli açıklamalar yapan Bromage, virüsün yüzde 90 oranında ev, iş yeri, toplu taşıma, toplanma alanları ve restoranlardan bulaştığını söyledi.

Bromage, Kovid-19'a yakalanmamak için bu mekanlardan uzak durulması çağrısı yaptı.

İçinde birçok kişiyi barındıran kapalı alanlarda virüsün bulaşma riskinin çok yüksek olduğunun altını çizen ABD'li profesör, dışarda kabalık ortamlardan hızla uzaklaşılması gerektiğini söyledi.

erin-bromage-CNN.jpg
Erin Bromage

 

Bromage, koronavirüsün evde bulaşma oranının da yüksek olduğunu belirtirken, aile içinde bulaşma vakasına çok fazla rastlandığını kaydetti.

İş yerlerindeki yetersiz önlemlerden bahseden Bromage, "Birçok iş yerinde sosyal mesafe ve havalandırma konularına dikkat edilmiyor. Bu da virüsün yayılmasını tetikleyen etmenlerden biri" şeklinde konuştu.

Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre dünyada Kovid-19'dan en çok etkilenen ülke olan ABD'de şu ana kadar 1 milyon 508 bin 957 vaka kaydedildi.

Ülkede 91 bin 981 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybederken, 356 bin 383 kişi iyileşti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU