AK Parti'li Kurtulmuş, Instagram yayınında açıkladı: MHP koşulsuz destek veriyor, Yalçın’ın sözleri erken seçimle değil

AK Parti ve MHP’nin 2 ayrı parti olduğunu hatırlatan Kurtulmuş, MHP’nin ortak konularda açık destek verdiğini ve bir erken seçimin gündemde olmadığını söyledi

Fotoğraf: AA

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Semih Yalçın’ın sözlerinin “Asla erken seçimle ilgisi olmadığını” söyledi.

Gazeteci Mehmet Fatih Ersoy'un Instagram canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Kurtulmuş, salgınla uluslararası sistemin bütün kurum ve kuruluşlarının fonksiyonsuz olduğunun, Birleşmiş Milletler, Mülteciler Yüksek Komiserliği, Dünya Sağlık Örgütü, Dünya Gıda Örgütü, Avrupa Birliği ve NATO'nun kendi ilgi alanındaki hiçbir sorunu çözme konusunda yeterli olmadığının ortaya çıktığını savundu.

“Türkiye'de seçimler vaktinde yapılacak"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin eski bir konuşmasında sarf ettiği “Üç Hilal’in tek başına iktidarı artık bir zorunluluktur” sözlerini tekrar hatırlatmasının bir erken seçim anlamına gelip gelmediği sorusunu da yanıtlayan Kurtulmuş şunları söyledi: 

Buradan başka bir mana çıkarılmasının lüzumsuz ve anlamsız olduğunu ifade eden yeni bir tweet Sayın Yalçın atmış oldu. Başından beri bizim söylediğimiz, MHP ve AK Parti, Cumhur İttifakı'yla tek parti olmadı. AK Parti ve MHP kendi siyasi kimlikleriyle var olan iki partidir ama Cumhur İttifakı ilk andan itibaren sorunsuz ve gerçekten yapıcı. Burada Sayın Bahçeli'nin ve MHP'nin ilk andan itibaren titizlikle verdikleri destekleri son derece anlamlı ve önemli buluyorum. Sorunsuz bir şekilde bugüne kadar devam etmiştir. Tekraren şöyle bir tavrı kimse beklemesin. 

Buradan iki parti tek partiymiş gibi bir anlamın da yanlış olduğu kanaatindeyim. MHP'nin, AK Parti iktidarına, Sayın Cumhurbaşkanımıza verdiği destek açık ve nettir. Yani terörle mücadele, emperyalizme karşı verilen milli mücadele, Türkiye'nin yerli ve milli teknolojilerinin artırılması konusu gibi bütün milleti ilgilendiren ortak konularda MHP son derece açık bir şekilde koşulsuz bir destek veriyor. Sayın Semih Yalçın'ın da bu sözlerinin asla bir erken seçimle ilgisi yoktur. Çok kısa bir müddet önce Sayın Bahçeli de zaten 'Türkiye'de erken seçim yoktur, vaktinde seçim yapılacaktır.

“CHP, süreci politik hale getirmeye çalışıyor"

Salgın sürecinin başından bu yana bunun politik bir süreç olmadığını ve bütün Türkiye'yi ilgilendirdiğini söylediklerini aktaran Kurtulmuş CHP’nin bu süreci politik hale getirmeye çalıştığını öne sürdü.

Pandemiyle mücadelede başarılı bir süreç yürütüldüğünü belirten Kurtulmuş, Hadımköy'deki bir hastaneye babası Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş'un adının verilmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu bilgiyi 15 gün önce kendisiyle paylaştığını sözlerine ekledi.

 

Independent Türkçe, AA


 

DAHA FAZLA HABER OKU