Çin’de yeni Kovid-19 vakasına “rastlanmamasının” sırrı: İddiaya göre hastaları karantinaya hastaneler değil belediyeler alıyor

Yeni koronavirüs vakasının açıklanmadığı 28 Nisan’da 2 yeni enfektenin belediye tarafından karantina altına alındığı ileri sürüyor. Yerel kaynaklar karantina işleminin belediye tarafından yapılmasına dikkat çekti

Fotoğraf: Reuters

Bütün dünyaya viüs ihraç eden Çin’de herhangi bir yeni vaka açıklanmayan 28 Nisan günü 2 kişinin enfekte olduğu ve belediye tarafından karantina altına alındığı iddia edildi. 

Hastalığa yakalandığı söylenen 2 kişinin Uygur olduğunu ve Azunlıklara Yardım Merkezi tarafından eyalet yetkilerine bildirilerek Guangzho Belediyesi tarafından karantinaya alındığı belirtildi. 

Konuyla ilgili Özgür Asya Radyosu’nda bir haber yayınlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haberde, Guangzho polisinin Müslümanlar tarafından işletilen bir restorana giderek işletmecilere “Restorana gelen 2 kişide enfeksiyon görüldüğünü ve önlem almaları gerektiğini” söyledikleri aktarıldı.

Belediye yetkilileri tarafından karantina altına alındıkları ifade edilen 2 kişinin Doğu Türkistan’dan Guangzho’ya çalışmak için getirilen Uygurlar arasında oldukları belirtiliyor. 

Uyarıyı polis yaptı

Uygur kaynaklar karantina işleminin sağlık yetkilileri tarafından değil belediye yetkilileri tarafından yapılmış olmasına dikkat çekiyor. Ülkenin farklı bölgelerinde de benzer vakaların olduğuna dikkat çekilirken son günlerde Çin’de ya hiç yeni vaka gelmemesi ya da çok az vaka açıklanmasının durumla ilişkili olduğu yorumları yapılıyor.

Dünyayı kasıp kavuran yeni tip koronavirüs (Kovid-19) Çin’in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde görülmüştü.

Resmi rakamlara göre 83 bine yakın Çin vatandaşı bu hastalığa yakalandı, 4 bin 600 enfekte ise hayatını kaybetti. Dün 2 yeni vaka açıklayan Çin’de resmi söylem hastalığın yenildiği yönünde.


Independent Türkçe, Özgür Asya Radyosu


 

DAHA FAZLA HABER OKU