Fransa'da 2019-20 sezonunun tüm spor müsabakaları iptal edildi

İptal kararı, Fransa Birinci Futbol Ligi'ni de kapsayacak

Fotoğraf: İHA

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyada 180'de fazla ülkede 3 milyon fazla insanın enfekte olmasına neden olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, sosyal hayatın birçok alanında kısıtlamalara neden olurken spor organizasyonlarının da düzenlenmesine olanak tanımadı.

Avrupa'da salgından en çok etkilenen ülkelerin başında gelen Fransa'da Başbakan Edouard Philippe, bugün Kovid-19'la mücadele kapsamında yaptığı açıklamalarda 2019-2020 sezonu futbol dahil tüm spor müsabakalarının yapılamayacağını duyurdu.

Söz konusu açıklamaya göre, Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) ve Ligue 2, başta olmak üzere basketbol, voleybol, hentbol liglerinin tamamı iptal edildi.

Dün yapılan Fransa Futbol Federasyonu İcra Komitesi toplantısında , tüm bölgesel liglerin yanı sıra, kadınlar ligi ve futsal şampiyonalarının iptal edildiği açıklanırken, Ligue 1 ve Ligue 2'nin 17 Haziran'da başlaması için planlama yapılıyordu.

Ligue 1'de Paris Saint-Germain 68 puanla, Ligue 2'de Lorient 54 puanla zirvede yer alıyordu.

UEFA ülkelerin liglerini ağustos ayına kadar bitirmesini talep ederken, Hollanda'nın ardından Fransa'nın ligleri iptal etmesi, gözleri başka ülkelere çevirdi.

Fransa'da son verilere göre 165 bin 842 Kovid-19 vakası tespit edilirken, 23 bin 293 kişi yaşamını yitirdi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU