​Lübnan müftüsünden hükümete reformlara başlama çağrısı

Mesajında yeni tip koronavirüs salgınına da atıfta bulunan Deryan, devletten vatandaşların sağlıklarını güvence altına almasını talep etti

Fotoğraf: Twitter

Lübnan Müftüsü Şeyh Abdullatif Deryan, bugün ekonomik bir çöküşün içinde bulunduklarını belirtirken, hükümete bir şans verilmesi gerektiğini söyledi.

Deryan, mübarek Ramazan ayı münasebetiyle Lübnan halkına hitaben yayınladığı mesajda, "Milyonlarca Lübnanlının yaşadığı ekonomik, finansal, parasal krizlerden biz sorumluyuz. En büyük sorumluluk ise politik sınıf, uzmanlar ve halkla ilişkilerle ilgilenenlere aittir. 17 Ekim'den sonra gerçekleşen her şeyin (protestoların patlak vermesi tarih) doğru olduğunu düşünmüyorum. Fakat bu, geç de olsa, meydana gelen çöküşün bir uyarısı" ifadelerini kullandı.

Mesajında yeni tip koronavirüs salgınına da atıfta bulunan Deryan, devletten vatandaşların sağlıklarını güvence altına almasını talep etti. Hükümetin vaatlerinde memnuniyet duyduklarını belirten müftü, reformların yerine getirilmesi çağrısı yaptı.

Açıklamasında, Lübnan'da herkesin fedakarlığı hak ettiğini vurgulayan müftü, ülkeyi iflasa götürecek ekonomik krize boyun eğmeyeceklerini aktardı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat
 

DAHA FAZLA HABER OKU