​Lübnan semalarında görülen İsrail keşif uçakları paniğe yol açtı

İsrail'e ait bir casus uçağının Beyrut ve güney kırsalında yoğun uçuşlar gerçekleştirdi öne sürüldü

Fotoğraf: Twitter

İsrail casus uçakları Pazar gecesi boyunca Lübnan’ın başkenti Beyrut semaların ve ardından Pazartesi günü ülkenin diğer bölgelerinde yoğun uçuşlar gerçekleştirdi.

Uçakların Lübnan hava sahası içinde art arda düzenlediği uçuşlar halk arasında paniğe yol açtı. Şarku’l Avsat’a bilgi veren Birleşmiş Milletler kaynağı, Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Görev Gücü (UNIFIL) yetkililerinin İsrail askeri yönetimiyle irtibata geçerek uçuşların gerekçesi hakkında bilgi talep ettiğini ancak net bir yanıt alamadıklarını söyledi.

İsrail insansız hava araçlarının (İHA) düzenlediği uçuşların hedefinde saldırı veya suikast olup olmayacağı sorusuna yanıt veren Lübnanlı kaynaklar, İsrail’in uydu güdümlü keşif uçaklarını ilk kez denediğini belirtti.

Lübnan Ulusal Medya Ajansı (NNA) Pazar akşamı, İsrail’e ait bir casus uçağının Beyrut ve güney kırsalında yoğun uçuşlar gerçekleştirdiğini ve bu durumun son günlerde sıkça tekrarlandığını, Pazartesi günü de İsrail uçaklarının Lübnan’ın güneyinde, Ez-Zehrani bölgesinde, Raşaya kasabası ve Bekaa kentinin merkezi ile batı bölgelerinde orta ve alçak irtifada uçuş yaptığını duyurdu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat
 

DAHA FAZLA HABER OKU