Hastanelere malzeme ulaştıran uygulamadan Elon Musk’a çağrı: Yardım etmek istiyorsa görüşelim

Fransız şirketi Mirakl, bir haftadan az bir sürede 300 bin litre el dezenfektanı, 320 bin yüz maskesi ve diğer koruyucu malzemeleri teslim ediyor

Dünya genelindeki Kovid-19 vaka sayısı perşembe günü 1 milyonu geçti (Reuters)

Fransa'da, hastane personeli ve diğer kilit önemdeki işçilerin ihtiyaç duyduğu kritik malzemelerin, koronavirüs salgınıyla mücadele eden cephe hatlarında dağıtımını merkezileştirmek için çevrimiçi bir pazar açıldı.

Paris merkezli startup şirketi Mirakl, kendisine ait StopCovid19.fr platformunu "koronavirüs malzemelerinin Amazon'u" olarak nitelendiriyor. Platformdan bir haftadan kısa bir süre içinde sağlık hizmeti tesisleri, ulaşım çalışanları ve süpermarket tezgahtarlarına 300 bin litrenin üzerinde el dezenfektanı ve 320 binden fazla ağız maskesi, eldiven ve diğer koruyucu ekipmanlar tedarik edildi.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Fransız hükümetinin desteklediği Mirakl, talep yapıldıktan 24 saat içinde ürünleri üreticilerden temin ederek hastane ve diğer tesislere ulaştırabiliyor.

Kozmetik devleri Clinique ve Shiseido dahil halihazırda 60 satıcıyla çalışan platform, daha fazla ülkede hizmete girmeyi umuyor.

The Independent 'a konuşan Mirakl'ın kurucusu ve eş-CEO'su Adrien Nussenbaum, "Bu hizmeti tüm hükümetlere ücretsiz olarak sunmayı öneriyoruz" diyor.

Çalışanlarımız hükümetlere ulaşmak ve projeden haberdar etmek için gayretle çalışıyor. Küresel düzeyde bir ihtiyaç var. Birleşik Krallık (BK) Ulusal Sağlık Hizmetiyle (NHS) görüşme halindeyiz. Fransa'ya yardım edebildiğimiz gibi BK'ya da yardımcı olmayı umuyoruz.

NHS çalışanları koruyucu ekipman eksikliğinin kendilerini riske attığından şikayet ediyordu. Tabipler Birliği lobi grubu başkanı, doktorların "kurbanlık koyun" gibi hissettiğini belirtiyor.

Tedarik zincirindeki "zorlukları" kabul eden BK Sağlık Bakanı Matt Hancock, "doğru kitin doğru hastaneye, doğru ambulans hizmetine, doğru doktor ameliyatına ve ülke geneline doğru şekilde sağlanmasını temin etmeye kararlı olduğunu" belirtiyor.

BK hükümeti mart ayında malzemelerin idaresi ve NHS tesislerine ulaştırılması için ordunun desteğine başvurmuştu.​

Yaklaşık 57 bin koronavirüs vakası tespit edilen Fransa'da hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bini geçti. Fransa'ya benzer bir enfeksiyon oranı çizgisini takip eden BK'da şu anda 30 bine yakın Kovid-19 vakası tespit edildi.​

Vaka sayısının 200 bini aştığı ABD'deyse Kore Savaşı döneminden kalma Savunma Üretim Yasası işletilerek özel şirketlere hastaların tedavisi için gerekli ürünleri üretme emri verildi.

General Motors ve Ford ABD'deki hastaneler için on binlerce solunum cihazı üretirken, Tesla CEO'su Elon Musk solunum cihazı sıkıntısı çeken ülkelere ücretsiz üretim ve teslimat teklifinde bulundu.

Nussenbaum, "Elon Musk yardım etmek istiyorsa, elbette görüşelim. Çözümün bir parçası olmak isteyen tüm üreticilerle çalışmaya istekliyiz" diyor.

Bu acil bir ihtiyaç. Tüm üretici veya tedarikçilere sesleniyorum, yardımcı olabileceğinize inanıyorsanız lütfen irtibata geçin. Yardıma ihtiyacı olanlar için kullanıma hazır, sağlam bir platformumuz var.

Şirketin diğer eş-CEO'su Philippe Corrot da, "Bu platform işbirliğinin gücüne dair bir kanıt" diyor.

Teknolojiyi, hükümeti, üreticileri ve dağıtıcıları tek bir yerde topluyor. En önemlisi, bu platform ihtiyacın büyük olduğu zamanlarda büyük işler başarmak için bir araya gelmiş insanların somut kanıtıdır.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU