CHP'li Kılınç: Koronavirüs medyayı da vurdu

Reklam kampanyaları geri çekildi. CHP’li Kılınç, radyo ve televizyon asgari giderlerini karşılayamama riski altında olduğunu söyleyerek medya kuruluşlarının da ekonomik istikrara dahil edilmesini istedi

Medya da koronavirüs nedeniyle zorlanan sektörlerden / Fotoğraf: Reuters

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Koronavirüs salgını nedeniyle  başta radyo ve televizyonlar olmak üzere medya kuruluşlarının yayınlarını sürdürememe riski ile karşı karşıya olduğunu belirterek hazırladığı önerileri açıkladı.

“Reklam kampanyaları geri çekildi”

Virüs salgınının ekonomi üzerindeki etkileri nedeniyle reklam kampanyalarının büyük oranda geri çekildiğini belirten Kılınç, “Radyo ve televizyonlar asgari giderlerini bile karşılayamama riski altındayken, işsizliğin yüksek olduğu medya alanında on binlerce çalışan daha işsizlik ile karşı karşıya kalmıştır” dedi.

YUKSEK.jpg
Yüksel Mansur Kılınç / Fotoğraf: CHP

 

“Medya, Ekonomik İstikrar Kalkan Paketi’ne dahil edilsin”

Medya kuruluşlarının açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı paketine dahil edilmesi gerektiğini söyleyen Kılınç,  medya kuruluşlarından gelen Haziran 2020 sonuna kadar geçerli olması istenen şu önlemleri sıraladı:

Radyo ve televizyonların Türksat’ta ve platformlarda ödemelerini yapmamış olmalarından dolayı yayınları kapatılmamalıdır.

Medya kurumlarının, medya çalışanlarının ve kablolu tv ve platform abonelerinin abonelik, internet, cep telefonu ve sabit telefon erişimleri kesilmemelidir.

Radyo ve televizyonların yayınlarını engelleyici enerjileri kesilmemelidir.

Radyo ve televizyonlarınRTÜK reklam payları, yayının izin ücretleri, süresi gelmiş lisans ödemeleri ertelenmelidir.

Radyo ve televizyonlarla birlikte medya kuruluşlarının vergi, stopaj, SGK prim borçları ertelenmelidir.

Özellikle yerel ve bölgesel radyo televizyon kuruluşları için yüksek bedele dönüşen telif bedeli ödemeleri tüm radyo ve televizyonlar için ertelenmelidir.

Medya alanında işten çıkarmaların önüne geçilmelidir.

Basın İlan Kurumu ayrım yapmaksızın gazetelere destek olmalı, gazetelerin ilan ve reklam gelirleri kesilmemelidir.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU