Koronavirüs şakasıyla uçağın yarı yolda dönmesine yol açan YouTuber: Şakam anlaşılmadı

Potok Philippe "Neden olduğum tüm sorunlar için herkesten özür dilemek için bugün buradayım" dedi

James Potok adlı YouTuber uçakta yaptığı koronavirüs şakası nedeniyle özür videosu yayımladı (YouTube/POTOK Philippe)

Koronavirüs krizi sırasında iyi hissetmediğini söyleyerek şaka yapan YouTuber, uçuşu rotasından döndürdüğü için özür diledi.

Gerçek adı James Potok olan Potok Philippe, Toronto'dan Jamaika'ya yapılan WestJet havayolunun uçuşunda ayağa kalkıp kendini kayda almış, Çin'in Hunan şehrini kısa süre önce ziyaret ettiğini ve "kendini iyi hissetmediğini" söylemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Jamaika'ya rap videosu çekmek üzere gitmekte olan Potok, şakasının yanlış anlaşıldığını öne sürdü. Bir hostes Potok'un eldiven ve maske takmasını söylemiş ve farklı bir koltuğa oturmasını istemişti.

Potok hostese "sadece şaka yaptığını" ve "Çin'e hiç gitmediğini" söylemiş ama şakası çoktan olayları harekete geçirmişti.

Potok, YouTube kanalına yüklediği videoda şunları söyledi:

Uçağın arkasına tecrit edildim ve pilot 'Burada bir koronavirüs şakası yapıldı ve şimdi hep beraber Toronto'ya dönüyoruz' dedi. Tam o anda kaotik bir durumu tetiklediğimi fark ettim.

Yaptığı şakanın Vuhan'da değil Hunan'daki bir Çin restoranında yemek yemesiyle ve Çin yemeği yediği için "iyi hissetmemesiyle" ilgili olduğunu iddia etti.

"Bu olay çok büyüdü. Bugün, neden olduğum tüm sorunlar ve meseleler için herkesten özür dilemek üzere buradayım" diyen Potok "Niyetim asla uçakta korku veya panik yaratmak değildi" diye ekledi.

Potok, viral olacak komik bir video yaratmayı amaçladığını da söyledi.

WestJet uçuşu Potok'un eylemi nedeniyle geri dönmek zorunda kaldığında Montego Körfezi'ne yaklaşmaktaydı. Bir polis sözcüsü olay esnasında Reuters'a verdiği demeçte "Bir erkek Çin'e gittiğini ve koronavirüs taşıdığını söylediğinden uçuşta rahatsızlığa neden oldu" demişti.

WestJest sözcüsü de The Independent'a yaptığı açıklamada "WestJet'in 2702 sayılı Toronto'dan Jamaika'nın Montego Körfezi'ndeki Sangster Uluslararası Havalimanı'na (EMS) giden uçuşu, kurallara uymayan bir misafir nedeniyle Toronto'ya geri döndü. Bu talihsiz olaydan etkilenen 243 misafirimizden içtenlikle özür dileriz. Kolluk kuvvetleri ve EMS personelinden Toronto'ya varınca uçağı karşılaması istendi. Mürettebatımız tedbir amacıyla koronavirüs hakkında asılsız bir iddiada bulunan kişiyi tecrit etmek dahil bulaşıcı hastalıklara yönelik tüm protokolleri izledi" ifadelerine yer vermişti.

Zarara neden olmakla suçlanan Potok, 9 Mart'ta mahkemeye çıkacak.

İlk koronavirüs vakası 2019’un aralık ayında Çin'in Wuhan şehrinde kayıtlara geçmişti. O zamandan bu yana 31 binden fazla teyit edilmiş vakayla 26 ülkeye yayıldı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU