Fatih Erbakan, Şanlıurfa'da: Başkanlarımız belediye başkanlığı makamını ticaret makamı olarak değil ibadet makamı olarak görecek

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Erbakan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti

Fotoğraf: AA

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Belediyelerde 1989 ve 1994’te verdiğimiz örnek hizmetleri, yeni dönemde de yeniden aynı aşkla, ruhla hayata geçireceğiz.” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Şanlıurfa’da basın toplantısı düzenleyen Erbakan, 31 Mart’taki seçimlerde Şanlıurfa’nın milli görüşe büyük destek verdiğini ifade etti. Erbakan, "Şanlıurfa halkı milli görüşten yana tercih kullandı. Oylarımız bir önceki seçime göre yüzde 100'ün üzerinde artarak yüzde 7'ye ulaştı. Türkiye'nin 3'üncü büyük partisi olduk. Şimdi milletimizin bu güvenine layık olma zamanı" dedi. Toplantıda, belediyecilik vurgusu yaparak, halka layık hizmetler sunma sözü verdi.

Erbakan, halkın milli görüş belediyeciliğinin eskiden yaptığı hizmetleri özlemle hatırladığı için bu dönemde de partisinin temsilcilerine oy verdiğine inandığını savundu. Partisinin büyük bir vizyon, ufuk ve hizmet aşkında olduğunu anlatan Erbakan, bütün imkansızlıklara rağmen büyük bir başarı ortaya koyduklarını belirtti.

Erbakan, seçmenin, partisine büyük teveccüh gösterdiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

Belediyelerde 1989 ve 1994’te verdiğimiz örnek hizmetleri, yeni dönemde de yeniden aynı aşkla, ruhla hayata geçireceğiz. Ahlaklı belediyeciliği uygulayacağız. Adil düzeni yerelde hakim kılacağız. Milletimizin derdine inşallah derman olacağız. Belediye başkanlarımız her zaman ifade ettiğimiz gibi belediye başkanlığı makamını ticaret makamı olarak değil ibadet makamı olarak görecek. Kendisi ve çevresini zengin etmek için kullanılan bir makam değil belediye makamı.

Gülpınar: Ciddi sıkıntılar var, kamuoyuyla paylaşacağız

Toplantıda konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, seçildikleri günden bu yana gerekli çalışmaları yaptıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

Allah nasip ederse önümüzdeki 5 yıl boyunca ahlaklı ve dürüst belediyeciliğin nasıl olduğunu, milli görüş belediyeciliğinin nasıl olduğunu bütün Türkiye’ye ispat edeceğiz. Bununla ilgili çalışmalarımız ilk günden itibaren başladı. Tespit ve teşhislerimizi yapıyoruz ve bundan sonrada çözüm önerileri için gayret edeceğiz inşallah. Tabii çok ciddi sıkıntılar var, bunları ilerleyen günlerde özellikle kamuoyuyla paylaşacağız. Siz değerli basın mensupları aracılığıyla bunları gündeme getireceğiz. Ama hiçbir şekilde bir mazeretin arkasına sığınmadan, halkın iradesinin tecelli ettiği bu seçim ortamından sonra halka karşı olan mesuliyetimizi son raddeye kadar yerine getirmenin gayreti içinde olacağız.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU