11 yıllık bekleyiş sona erdi: Gişe canavarı seriye yeni film

Vin Diesel, bilimkurgu serisine geri dönüyor

2013 yapımı Riddick 3'te Diesel'e Karl Urban, Katee Sackhoff, Matt Nable ve Dave Bautista eşlik etmişti (Universal)

Vin Diesel, bu yaz Richard B. Riddick rolünü yeniden canlandırmaya hazırlanıyor. Hızlı ve Öfkeli'nin (Fast and Furious) yıldızı, Riddick serisinin 4. filmi olan Riddick: Furya'nın çekimlerine 26 Ağustos'ta başlayacak.

İlk film 2000'de gelmişti

Vin Diesel'i anti-kahraman Richard B. Riddick olarak tanıtan ve 28. yüzyılda geçen Derin Karanlık (Pitch Black) 2000'de izleyiciyle buluşmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2004 yapımı Riddick Günlükleri (The Chronicles Of Riddick) ve 2013'te gösterime giren Riddick 3'ü (Riddick) takip eden 4. filmin çekimleri Almanya, İspanya ve Britanya'da gerçekleştirilecek.

Furya'da Riddick sonunda, zar zor hatırladığı ve harabeye dönmesinden korktuğu ana gezegenine geri gidecek. Ancak orada, yeni bir canavara karşı varoluş mücadelesi veren başka Furyalılarla karşılaşacak. Riddick, çok geçmeden bunlardan bazılarıyla hayal edebileceğinden çok daha fazla ortak noktası olduğunu keşfedecek.

Diesel, Samantha Vincent'la birlikte filmin yapımcılığını da üstleniyor.

Seride yönetmen değişmedi

Proje, 56 yaşındaki Diesel'i yazar ve yönetmen David Twohy'yle yeniden bir araya getiriyor. Önceki üç Riddick filmini de kaleme alan ve yöneten 68 yaşındaki Twohy, Ridley Scott'ın yeni gerilimi Big Dogs'un senaryosunu yazmayı kısa süre önce tamamladı.

Riddick 4'ün çekimlerine ne zaman başlanacağı belli olsa da filmin henüz bir vizyon tarihi yok.

Diesel'in Hızlı ve Öfkeli serisinin son filminde de başrolde yer alması bekleniyor. Gişe canavarı aksiyonun 2026'da gösterime girmesi planlanıyor.


Independent Türkçe, Variety, Deadline, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU