Bol yıldızlı aksiyon komedisi hayal kırıklığı yarattı

Eleştirmenler beğense de gişede beklentilerin altında kaldı

Gösterime girdiği cuma günü 10,4 milyon dolar hasılat elde eden Dublör'ün başrollerindeki Ryan Gosling'le Emily Blunt'a Aaron Taylor-Johnson, Hannah Waddingham, Winston Duke, Stephanie Hsu ve Teresa Palmer eşlik ediyor (Universal)

Ryan Gosling ve Emily Blunt'ın başrollerini paylaştığı aksiyon komedisi Dublör (The Fall Guy) yaz filmleri sezonuna pek de parlak bir başlangıç yapamadı.

David Leitch tarafından yönetilen Universal filmi, Kuzey Amerika'da gösterime girdiği 4 bini aşkın sinema salonundan elde ettiği 28,5 milyon dolarlık hasılatla beklentilerin altında kaldı.
 


Hafta sonuna girerken, Dublör'ün 30 milyon ila 40 milyon dolar kazanacağı tahmin ediliyordu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmin yapım maliyeti 140 milyon dolar. Eleştirmenlere göre, Dublör'ün vizyonda kaldığı süre boyunca bütçesini karşılayacak hasılatı kazanabilmesi için uluslararası gişede ilgi görmeye ihtiyacı var. 

1980'lerin aynı adlı televizyon dizisinden uyarlanan Dublör, gösterime girdiği hafta sonunda Kuzey Amerika dışında 25,4 milyon dolar hasılat elde ederek küresel kazancını 65,4 milyon dolara çıkardı.

Film danışmanlık firması Franchise Entertainment Research'ten David A. Gross, "Bu büyük bir aksiyon-komedi için makul bir açılış" dedi:

Aksiyon komedileri ABD dışında da sağlam performanslar sergiliyor ve bu oyuncu kadrosuyla işler iyi olmalı. Maliyetine bakılırsa Dublör'ün uzun bir süre gösterimde kalması gerekecek.

Leitch'in bir önceki filmi Suikast Treni (Bullet Train) gişede benzer durumların üstesinden gelmeyi başarmıştı.

Brad Pitt'i başrolde oynattığı 90 milyon dolar bütçeli aksiyon, 2022 ağustosunda 30 milyon dolarlık açılışla yavaş bir başlangıç yapmış ancak hasılatı ABD'de 130 milyon dolara, dünya genelindeyse 239 milyon dolara ulaşmıştı.

Universal'ın yerel dağıtım başkanı Jim Orr, Dublör hakkında "Bu filmle inanılmaz gurur duyuyoruz" diyerek ekledi: 

Heyecan verici, büyüleyici bir film ve sağlam bir gösterime sahip olacağından hiç şüphem yok.


Independent Türkçe, Variety, Hollywood Reporter, IndieWire

DAHA FAZLA HABER OKU