Avustralya'da gökdelene ekipmansız tırmanan Fransız gözaltına alındı

İnternet sitesinden alınan görüntülerde sırt çantalı bir adamın binanın karmaşık cephesine tırmandığı görülüyor

Avustralya'nın Melbourne kentinde polis, birinin 163 metre yüksekliğindeki bir konuta iddiaya göre donanım olmadan tırmanmaya çalışmasının ardından iki Fransız yurttaşını gözaltına aldı.

Diğer adamın 29 yaşındaki tırmanıcıyı drone'la filme aldığı bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tırmanıcı, yerel saatle sabah 8.20 sularında Melbourne'deki 60 A'Beckett Caddesi'nde bulunan 55 katlı binanın tepesinde gözaltına alındı ve güvenli bir şekilde aşağı indirildi.

Polis, acil servislerin olay yerine sabah 7.30 sularında çağrıldığını söyledi.

Polisin yaptığı açıklamada, "Adama hayatı tehlikeye atan pervasız davranış, ciddi yaralanma riski yaratan pervasız davranış, genel hukukta kamu huzurunu bozmak ve yasal mazeret olmaksızın özel mülke girmek suçlarının isnat edilmesi bekleniyor" dendi.

Tırmanıcıyı drone'la filme alan 25 yaşındaki diğer kişinin de aynı suçlamalarla karşı karşıya olduğu bildirildi. O da Box Hill'de sabah 10.45 sularında gözaltına alındı.

Her iki adamın da salı günü Melbourne Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarılması bekleniyor.

Olay kısa sürede çevredekilerin ilgisini çekti ve birçok kişi bu eylemi izlemek için durdu. Bazı medya kuruluşları tırmanıcıyı "Örümcek Adam" diye adlandırdı.

Olayda hiç kimse yaralanmadı.

Alandan gelen videolarda, sırt çantalı tırmanıcının binanın karmaşık cephesindeki bir kirişe tırmandığı ve yapıya herhangi bir güvenlik bağı olmadan balkonların yanından geçtiği görüldü.

Kimliği açıklanmayan tırmanıcı, kuleye neden tırmandığı sorulduğunda gazetecilere "Sadece yapabildiğim için" dedi.

Trent adlı bir görgü tanığı daha önce 3AW'ye şunları söylemişti: 

Tüm komşular balkondan yukarı bakıyor, Weet-Bix ve Vegemite tostlarını yerken adamın pencerelerinin önünden geçtiğine inanamıyorlar.

Victorialı tırmanış uzmanı Aaron Lowndes tırmanıcıyı bu gösterisinden dolayı eleştirdi. The Age'e, "Herhangi birinin tırmanış kariyerinde bunu yapmaya ve bunu bir gösteri haline getirmeye karar vermesini üzücü buluyorum" dedi.

Melbourne Tırmanış Okulu ve Tırmanış Şirketi'ni yöneten Lowndes, "Düştüğünüzde sonucun sadece kendiniz için değil, etrafınızdaki herkes için acı verici olduğu halatsız serbest solo tırmanış, tırmanışın işleme şekli değildir" diye ekledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU