DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan: Merkez Bankası başkanı bu soruların hepsine cevap vermeli

Babacan, “İnsanların yediğinden içtiğinden fedakarlık bekliyorsanız; Kahvesinden, çayından fedakarlık bekliyorsanız; şeffaf olmak zorundasınız” dedi

Fotoğraf: X/ @alibabacan

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan Polatlı’da Belediye Başkan adayı tanıtım toplantısında konuştu. Babacan eski çalışma arkadaşı olan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i ve ekonomi politikasını eleştirdi.  Ali Babacan şunları söyledi:

Hep beraber izliyoruz: koskoca Merkez Bankası, döndü dolaştı, magazin haberlerinin gündemi oldu. Türk lirasının değerini korumayla görevli olan Merkez Bankası, Başkanı apartman görevlisinden, aile yakınlarına kadar türlü türlü dedikodularla anılıyor. Bunların her ayrıntısı haberlerde. Ancak, asıl önemli rakamları bilmiyoruz. Israrla saklıyorlar. Arkadaş, ‘doğru hesaptan kaçmaz.

Milletin parasıyla ne yaptığınızı açıklamak zorundasınız

Yaptığınıza güveniyorsanız, yaptığınız doğruysa, çıkın açıklayın. Derhal yapılması gereken şu: Merkez Bankası başkanı bu soruların hepsine cevap vermeli. Hakkında çıkan envai çeşit dedikoduya da açıklık getirmeli. İnsanların yediğinden içtiğinden fedakarlık bekliyorsanız; Kahvesinden, çayından fedakarlık bekliyorsanız; şeffaf olmak zorundasınız. Bilgilendirmek zorundasınız. Milletin parasıyla ne yaptığınızı açıklamak zorundasınız. Sayın Erdoğan, çok istediniz, tek yetkili oldunuz. Tek sorumlu da sizsiniz. Bunun hesabını vermekle mükellefsiniz...

Özellikle küçük ortaktan bahsetmek istiyorum, geçen gün kürsüden esmiş gürlemiş. Belli ki kriz görünce kaçırmak istememiş. Sağa sola sövüyor. DEVA diyor. Müfteri diyor DEVA, bayraksız diyor DEVA, artık her konuşmasının başında DEVA ile başlıyor. Çünkü o da görüyor, o da anlıyor, ‘bunlar bizi epey rahatsız edecek’ diyor.

Kürsüden hakaretler yükseliyor, bağırıyor çağırıyor. Önündeki mikrofonun ne işe yaradığını bir öğrenemedi. Sayın Bahçeli, bu mikrofon denen alet, bağırmadan sesinizi duyurmanıza yarıyor. Bağırmasanız da normal bir tonda konuşsanız da insanlar duyuyor.”

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU