Babacan'dan halasının Yahudi mezarlığına gömüldüğü iddialarına yanıt: Halam hala hayatta, Üsküdar'da yaşıyor

DEVA Partisi'nin lideri Ali Babacan, başörtüsü eylemlerinde sembol isimlerinden halası Hatice Babacan'ın Yahudi mezarlığına defnedildiği iddialarına cevap verdi

Babacan, halasının hala hayatta olduğunu ve ortaya atılan iddiaların temelsiz olduğunu vurguladı. "Bu alçakça iftiraları atanların dindar olarak kendini tanımlaması beni derinden üzüyor." dedi.

DEVA Partisi'nin Genel Başkanı Ali Babacan, halası Hatice Babacan'ın başörtüsü sebebiyle 1967 yılında üniversiteden atıldığı ve Yahudi bir mezarlığında defnedildiği iddialarına sert tepki gösterdi. Gazeteci Adem Metan'ın programında bu iddiaları dile getiren kişilere yönelik Babacan, halasının hala hayatta olduğunu ve bu tür iftiraların utanç verici olduğunu belirtti. "Bu tür davranışlar ne dindarlığa ne de insanlığa sığar." dedi.

Babacan özellikle dindar ve muhafazakar olarak tanımlayan kişilerin böyle yalan haberler yaymasının üzücü olduğunu vurguladı. "Bu alçakça ve utanmazca iftiralar, ne Müslümanlıkla ne de insanlıkla örtüşüyor." diye konuştu.

Ali Babacan'ın ifadeleri şöyle devam etti:

Alçakça, utanmadan bunu yapıyorlar. Benim halam hayatta, şu anda Üsküdar’da yaşıyor. Hele hele kendini dindar-muhafazakar olarak tanımlayanların bunları yapması çok üzüyor. Bu, Müslümanlık değil, insanlık da değil.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU