Dünya şampiyonu bisikletçi, eşinin ölümüyle ilgili davada yargılanacak

Melissa Hoskins cumartesi akşamı evlerinin önünde yaralandıktan sonra hayatını kaybetti

Dennis iki kez dünya şampiyonu oldu ve iki Olimpiyat madalyası kazandı (AP)

Eski bir dünya şampiyonu bisikletçiye, Avustralya'nın Adelaide şehrindeki evlerinin önünde eşinin kamyonet çarpması sonucu ölmesi üzerine yasal suçlama yöneltildi.

İki kez Olimpiyatlarda yarışan bisikletçi Melissa Hoskins, cumartesi akşamı bir aracın çarpması sonucu ağır yaralı halde hastaneye kaldırıldı fakat aldığı yaralar nedeniyle hayatını kaybetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Önceden Olimpiyatlarda gümüş ve bronz madalya kazanan eşi Rohan Dennis daha sonra tutuklandı ve kendisine, tehlikeli araç kullanarak ölüme sebebiyet verme, gerekli özeni göstermeden araç kullanma ve kişinin hayatını tehlikeye atma suçları isnat edildi.

Her ikisi de profesyonel sporculuktan emekli olan Avustralyalı çift 2018'de evlenmiş ve iki çocuk sahibi olmuştu. İddiaya konu olan olaydan sadece 6 gün önce yaptığı son sosyal medya paylaşımında Dennis, Noel Günü'nü kutlayan ailenin fotoğrafını paylaşarak açıklama kısmına "Ailemizden sizin ailenize Mutlu Noeller" yazmıştı.
 

Rohan Dennis ve Melissa Hoskins
Royal Adelaide Hastanesi'ne kaldırıldıktan sonra Melissa Hoskins'in öldüğü açıklandı (Instagram/Rohan Dennis)


Hoskins 2017'de emekli olduğunu açıklamadan önce 2012 ve 2016 Olimpiyatları'nda pistte takım takip yarışlarında mücadele etmiş ve 2015'te bu etkinlikte dünya şampiyonluğunu kazanan ekipte yer almıştı.

AusCyling CEO'su Marne Fechner pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Melissa 2015 dünya şampiyonasında kazandığı takım takip altın madalyasını kariyerinin en önemli olayı diye tanımlamıştı ama geri kalanımız için en önemli şey sadece onun etrafımızda olmasıydı" dedi.

2017'de emekliye ayrılsa da bu sporun eski bir mensubu olarak varlığı, bisiklet ve binicilik camiasındaki pek çok kişi tarafından hissedildi ve takdir edildi.

Öte yandan Dennis, Birmingham'da düzenlenen 2022 İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları'nda altın madalya kazanmış ve 2021'deki Tokyo Olimpiyatları'nda erkekler bireysel zamana karşı yarışında bronz madalyayı evine götürmüştü.

Dennis bu başarısını, 2012 Londra Olimpiyatları'nda takım takipte gümüş madalya kazanması ve iki kez dünya şampiyonu olmasının ardından elde etmişti.

Dennis, Adelaide Sulh Ceza Mahkemesi'ne 13 Mart'ta çıkarılmak üzere kefaletle serbest bırakılırken, polis bir açıklama yayımlayarak bilgi sahibi herkesi öne çıkmaya çağırdı.

Polisin açıklamasında "Dün gece Medindie'de meydana gelen kazanın ardından bir kadın hayatını kaybetti ve bir erkek tutuklandı" diye belirtildi.

30 Aralık Cumartesi günü saat 20.00'den hemen sonra, bir kadına araba çarptığı ihbarı üzerine polis ve acil durum ekipleri Avenel Gardens Road'a çağrıldı.

32 yaşındaki Medindieli kadın ağır yaralı halde tedavi için Royal Adelaide Hastanesi'ne kaldırıldı. Ne yazık ki o gece hastanede hayatını kaybetti.

Büyük kazalarla ilgilenen memurlar, olayı çevreleyen koşulları incelemek üzere Doğu Bölgesi Adli Soruşturma Şubesi'nden dedektiflerle birlikte olay yerine intikal etti.

Sürücü, kadının tanıdığı biriydi. Yapılan soruşturmanın ardından 33 yaşındaki Medindieli bir adam tutuklandı ve kendisine, tehlikeli araç kullanarak ölüme sebebiyet verme, gerekli özeni göstermeden araç kullanma ve kişinin hayatını tehlikeye atma suçları isnat edildi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport/cycling

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU