ABD'de otizmli Yahudi öğrencinin sırtına gamalı haç kazındı

Dava dilekçesine göre, saldırının failleri hâlâ yakalanamadı

Nevada'daki Clark County Okul Bölgesi'ne önceki aylarda nefret suçu iddiasıyla saldırıya uğrayan otizmli bir öğrenci adına dava açıldı (İsrail-Amerikan Konseyi)

ABD'nin Las Vegas şehrindeki otizmli Yahudi bir öğrencinin ailesi, o zaman 17 yaşında olan çocuğun eve sırtına kazınmış bir gamalı haçla dönmesinin ardından şehrin okul bölgesine dava açıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dava, Yahudi halkının medeni ve insani haklarını savunmak için çalışan ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan The Lawfare Project tarafından perşembe günü duyuruldu. Avukatlar, artık 18 yaşında olan öğrencinin federal ve eyalet yurttaşlık hak ihlallerine maruz kaldığını savunuyor.

Dava dilekçesine göre, ismi gizli tutulan öğrenci konuşamıyor ve Clark Lisesi'nde 17 yaşında bir öğrenciyken 9 Mart'ta derisine kazınmış antisemitik sembolle eve geldi.

Ailesinin avukatları, federal ve eyalet yönetmelikleri uyarınca hakkı olan özel eğitim desteğini almadığını iddia ediyor. Mahkeme kayıtlarında, saldırının gerçekleştiği zaman da dahil olmak üzere tüm gün bir yardımcının yanında olması gerektiği belirtiliyor.

Öğrencinin gününün büyük bir kısmı özel eğitim sınıfında geçmiş. Günün yüzde 37'sinde genel eğitim dersleri almış. Dava dilekçesinde, Clark County Okul Bölgesi'nin (CCSD) olayın meydana geldiğine dair herhangi bir bilgisi olmadığını söylediği belirtiliyor.

Okul bölgesinden bir temsilci yaptığı açıklamada, "Bölge, devam eden davalar hakkında yorum yapmamaktadır" dedi.

Dava dilekçesinde, öğrencinin artık "bölgenin onun güvenliğini sağlayamaması ve ihtiyaçlarını ifade etme, kendini savunma ve diğer pek çok beceriyi öğretememesi nedeniyle" evde eğitim aldığı belirtiliyor.

Aile, uygun bir eğitim programı belirlenene kadar öğrencinin evde eğitim almaya devam etmesini istiyor. Dava dilekçesine göre, öğrenci okul öncesinden bu yana CCSD'deki otizm programına katılıyor ancak eğitimde çok az ilerleme kaydetmiş durumda.

The Lawfare Project'in dava direktörü Ziporah Reich, "Savunmasız bir Yahudi öğrenciye karşı yapılan bu korkunç eylem, toplumumuzda varlığını sürdüren köklü antisemitizm sorununu bariz biçimde hatırlatıyor" dedi.

Ayrıca Clark County Okul Bölgesi'nin bu olayla ilgili düzgün bir soruşturma yürütmemesi, nefret suçlarının hedefi olan Yahudilere karşı var olan sistemik duyarsızlığın bir kanıtıdır.

Yapılan basın bildirisinde saldırının faillerinin hâlâ yakalanamadığı belirtildi. Aile ayrıca okul bölgesinin, avukat ve bilirkişi ücretleriyle birlikte öğrencinin evde eğitimiyle ilgili masrafları kendilerine geri ödemesini talep ediyor.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU