Uçuş ekibi, içki ve uyuşturucu dolu geceyi soygun yalanıyla gizlemeye çalışmış

Rio de Janeiro polisi, British Airways çalışanlarını müdürleri tarafından cezalandırılmamak için silahlı soygun "uydurmakla" suçladı

Rio'nun gecekondu mahallelerindeki bir polis baskını (AP)

British Airways çalışanları, Rio de Janeiro'daki uyuşturucu ve alkol dolu gece alemlerini örtbas etmek için polise silahlı soygun kurbanı oldukları yalanını söylemekle suçlandı.

Üç çalışanın 5 Eylül'de bir soygunla karşı karşıya kalınca "çalışamayacak kadar travmatize olduklarını" bildirmelerinin ardından yolcular 24 saat boyunca Brezilya'nın Rio şehrinde mahsur kalmıştı.

Çalışanların ertesi gün işe gelmeyeceğini söyleyen British Airways, Heathrow Havalimanı'na gidecek BA248 sefer sayılı uçuşu 24 saat ertelemek zorunda kaldıklarını bildirmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İddiaya göre adı açıklanmayan Britanyalıların hikayelerinde tutarsızlıklar bulunması üzerine polis halihazırda çalışanları, müdürlerinden ceza almamak için silahlı soygun olayını "uydurmakla" suçluyor.

Brezilya'daki yetkililer, üçlünün bildirdiği bir dizi suçtan sadece birinin gerçekten yaşandığını ve grubun uyuşturucu almak için Rio'da yerleşim yerinin yakınındaki terk edilmiş bir benzin istasyonuna gittiğini söyledi.

Rio de Janeiro Eyaleti Toplum Polisi The Independent'a şunları söyledi:

Özel Turizm Destek Heyeti (DEAT), saha araştırması ve istihbarat çalışmaları, veri geçişi ve görüntü analizinin ardından bu yıl eylülde soyulduklarını bildiren İngiliz şirketinden üç kabin memurunun verdikleri ifadede olayı anlatırken yalan söylediklerini tespit etti.

DEAT'a göre, üçlünün bildirdiği çeşitli suçlardan sadece bir tanesi, uyuşturucu ve alkol kullandıkları bir gecenin ardından Rio'da yerleşim yerinin yakınındaki terk edilmiş bir benzin istasyonuna giderek uyuşturucu kullanımına devam etmeleriyle gerçekleşmiştir.

Üçlü, suç uydurma suçundan soruşturulmakta.

British Airways bunun "polisi ilgilendiren bir konu" olduğunu ve olaya karışan kabin memurlarının 6 Eylül uçuşu için "görevlendirilmediğini" söyledi. Havayolu BA-248 seferinin neden ertesi güne ertelendiğini açıklamadı.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU