Biden'ın köpeği Gizli Servis ajanlarını ısırdığı için Beyaz Saray'dan çıkarıldı

"Commander halihazırda Beyaz Saray yerleşkesinde değil"

(AP)

ABD'nin First Lady'si Jill Biden'ın sözcüsüne göre Joe Biden'ın köpeği Commander, bir dizi ısırma olayının ardından Beyaz Saray'dan çıkarıldı.

First Lady'nin İletişim Direktörü Elizabeth Alexander çarşamba günü yaptığı açıklamada "Sıradaki adımlar değerlendirilirken Commander halihazırda Beyaz Saray yerleşkesinde değil" dedi.

Alexander, e-postayla yaptığı açıklamada şöyle belirtti:

(ABD Başkanı Joe Biden ve First Lady Jill Biden) ABD Gizli Servisi'nin ve ilgili herkesin sabrı ve desteği için minnettarlığını sürdürüyor ve çözümler üzerinde çalışmaya devam ediyor.

İki yaşındaki Alman kurdunun nereye gönderildiği belirsizliğini koruyor.

Köpek bir Gizli Servis ajanını ısırdıktan kısa süre sonra bu karar alınırken, eylüldeki bu olay birkaç benzer vakanın sonuncusuydu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Alexander, "ABD Başkanı ve First Lady, Beyaz Saray'da çalışan ve onları her gün koruyan kişilerin güvenliğine büyük önem veriyor" dedi.

CNN, Commander'ın Beyaz Saray'da daha önce açıklanandan daha fazla ısırma olayına karıştığını bildirdi. ABD Gizli Servisi, personelinin karıştığı bildirilen 11 ısırma olayını resmen kabul etse de CNN'e konuşan kaynaklar gerçek sayının daha yüksek olduğunu iddia etti. Bu vakalar arasında yürütme dairesi personeli ve diğer Beyaz Saray çalışanları da yer alıyor.

CNN'e konuşan ABD Gizli Servisi İletişim Şefi Anthony Guglielmi şöyle dedi:

Gizli Servis, Beyaz Saray yerleşkesinin güvenliğini sağlarken orada çalışan ve yaşayanlar üzerindeki operasyonel etkiyi en aza indirmekle görevlidir. Çalışanlarımızın güvenliğini ve refahını son derece ciddiye alıyoruz. Özel ajanlar ve memurlar ABD Başkanı'nın ailesinin evcil hayvanlarına ne bakıyor ne de onlarla ilgileniyor ama evcil hayvanları da içeren bir ortamda en iyi nasıl faaliyet gösterileceğine dair kılavuzumuzu güncellemek için Beyaz Saray'la çalışmaya devam ediyoruz.

Alman kurdu, Biden'a kardeşi James Biden tarafından Aralık 2021'de hediye edilmişti.

Commander, Biden'ın saldırgan davranış sergileyen Beyaz Saray'daki ikinci köpeği. Major adlı başka bir Alman kurdu olan ilk köpek de saldırgan davranışlar sergiledikten sonra Delaware'e gönderilmişti.

Associated Press'in haberine göre Commander'ın bir Beyaz Saray çalışanını ısırdığına dair başka bir iddianın, Beyaz Saray Basın Sekreteri Karine Jean-Pierre'e brifinginde sorulmasından birkaç saat sonra Alexander bu açıklamayı yaptı.

Jean-Pierre soruları First Lady Ofisi'ne yönlendirirken Ofis de Commander ve Beyaz Saray Baş Bahçıvanı Dale Haney'nin oyun oynadığını ve deride herhangi bir yaralanma olmadığını belirtti. Olayı bir turistin fotoğraflayıp görüntüyü bir haber kuruluşuyla paylaştığı ve bu kuruluşun da görüntüyü internette yayımladığı ifade edildi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU