Bebeğine uyuşturucu adı veren gazeteci ortalığı karıştırdı

"Kimse onaylamaz sanmıştık"

Yetkililer, "Metamfetamin Harika" adının onay almasının ardından isim kayıt sisteminin güçlendirileceğini söyledi (Unsplash)

Avustralyalı gazeteci Kirsten Drysdale, bebeğine metamfetamin adlı uyuşturucuyu öven bir isim vererek gündem oldu.

Avustralya'nın kamu yayımcısı ABC'de çalışan gazeteci, ülkesinde uygulanan isim yönetmeliğini test etmek için ilginç bir yönteme başvurdu.

Drysdale, ABC'nin What the FAQ adlı programında halktan en çok gelen sorulardan biri olan "Bebeğime hangi adları verebilirim?" sorusuna yanıt bulmak amacıyla, yeni doğum yaptığı çocuğuna "Metamfetamin Harika" ismini koydu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gazeteci, ülkenin güneydoğusundaki Yeni Güney Galler eyaletinde yer alan Doğum, Ölüm ve Evlilik dairesinin internet sitesine girerek, çocuğunun adını "Metamfetamin Harika" olarak kaydedilmesi için başvuru yaptı.

Drysdale, "Reddedileceğini varsayarak aklımıza gelen en uçuk ismi koyduk. Ancak durum öyle olmadı. Metamfetamin Süper adı gözden kaçtı ve onay aldı" dedi. 

Eşini buna ikna etmek için epey uğraştığını da belirten gazeteci, "Metamfetamin kelimesini gören birinin hiçbir şekilde buna onay vermeyeceğini düşündük ama yanılmışız" ifadelerini kullandı.
 

gazeteci.jpg
Drysdale​​​​​​​, "İleride bu hikayeyi çocuğuma kesinlikle anlatacağım" dedi (ABC)


Eyaletteki söz konusu birimden kimliğini vermeyen bir yetkiliyse "Bu sıradışı isim maalesef gözden kaçmış" dedi. Yetkili, adın nasıl onay aldığına dair daha detaylı açıklama yapmadı. 

Drysdale, daha sonra kuruma tekrar başvurarak çocuğunun adını değiştirdiğini söyledi. Ancak yetkili, isim resmi olarak değiştirilse bile uygulama gereği çocuğun ilk onay alan adının da sistemde kalacağını belirtti.


Independent Türkçe, Guardian, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU