İsrail ordusu, Batı Şeria'da saldırının olduğu bölgeye takviye kuvvetler gönderdi

İsrail Ordu Sözcüsü, ordu güçlerinin şüphelilerin peşine düştüğünü söyleyerek saldırının faillerinin yakalanması için bölgede kontrol noktalarının oluşturulduğunu duyurdu

Fotoğraf: AP

İsrail ordusu, Batı Şeria’daki Huvara beldesi yakınlarında silahla iki İsraillinin öldürüldüğü bölgeye, yerleşimcilerin olası misilleme ihtimaline karşı ve saldırganı yakalamak için takviye kuvvetler gönderdiğini duyurdu.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X platformundaki (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda, ordu güçlerinin şüphelilerin peşine düştüğünü söyleyerek saldırının faillerinin yakalanması için bölgede kontrol noktalarının oluşturulduğunu duyurdu.

Arap Dünyası Haber Ajansı’na göre Adraee, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’nin Tümen  ve Tugay Komutanları eşliğinde olay yerine ön soruşturma yapmak üzere geldiğini belirtti.

İsrail Yayın Kurumu (IBA), ordu güçlerinin Nablus’un güneyindeki Huvara’da 60 yaşındaki bir baba ile 29 yaşındaki oğlunun öldüğü saldırının failini aramaya devam ettiklerini bildirdi.

IBA muhabirlerine göre ilk araştırmalar, failin, Huvara’daki bir araba yıkama istasyonunda baba ve oğula çok yakın mesafeden tabancayla ateş ettiğini ve ardından yaya olarak ara sokaklara kaçtığını gösteriyor.

Olayın ardından ordu, saldırı mahalline ek bir tabur göndererek bölgedeki yolları kapattı. Muhalefet lideri Yair Lapid, saldırıyla ilgili olarak X platformunda yaptığı açıklamada, “Huvara’da kanlı bir saldırı cumartesi gününün sakinliğini ve sükunetini bozarak, bir baba ve oğlunu hayattan kopardı” ifadelerini kullandı.

The Times of Israel ise İsrail ordusunun, İsraillilerin öldürülmesine misilleme olarak yerleşimcilerin Huvara’da “intikam saldırıları” düzenlemesini engellemeye hazırlandığını bildirdi. Gazete, ordunun bölgeye bir tabur ve çok sayıda sınır muhafız ekibi konuşlandırdığına dikkat çekti.

 

Şarku’l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU